Hlavní obsah

Nazrál čas, abychom Itálii konečně porazili, nechal se slyšet trenér Němců Löw

Fotbalisté Německa narazili na velkém turnaji nebo v kvalifikaci na italský tým už sedmkrát, svého velkého soka ale ani v jednom ze soutěžních utkání nedokázali porazit. Podle kouče Joachima Löwa teď nastal pravý čas, aby nepříznivou bilanci prolomili. Věří, že jeho svěřenci ve čtvrtečním semifinále Eura navážou na předešlé výkony a čtyři výhry.

Foto: Thomas Bohlen , Reuters

Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw.

Článek

"Je pravda, že proti Italům je to pro nás pokaždé těžké, ale tentokrát to bude jiné. Nazrál čas, abychom Itálii konečně porazili," řekl německý trenér směrem ke čtvrtečnímu semifinále ve Varšavě.

Předešlé neúspěchy ho nijak nermoutí, inspiraci si prý bude brát z posledního vzájemného utkání loni v únoru, kdy se oba týmy rozešly v přípravě smírně 1:1. Löwa překvapilo, jak Italové změnili svůj obvyklý defenzivní styl.

"Tehdy jsme viděli novou Itálie. Nemá toho moc společného s dřívější squadrou. Pod koučem Cesarem Prandellim zcela změnili styl, hrají mnohem agresivněji, než byste mohli od italského týmu čekat," podotkl dvaapadesátiletý trenér.

Italský tým se podle něj dokonce trochu blíží německému. "Prandelli jednou řekl, že se musejí orientovat na německý tým. Hrát ofenzivněji a změnit věkové složení týmu, využívat více mladé hráče," prohlásil Löw.

Před semifinále vidí německý trenér šance naprosto vyrovnaně. "Myslím, že tohle semifinále v žádném případě nemá favorita. Itálie hraje celý turnaj velmi vyrovnaně, pokračuje v dobré obraně a teď má také silný útok. Bude naprosto nezbytné, abychom dokázali vnutit soupeři vlastní hru. Pak můžeme uspět," dodal Löw.

Reklama

Související témata: