Hlavní obsah

Ronaldo necítí před semifinále se Španěly zvláštní napětí. Na velké zápasy jsem zvyklý, říká

Má to být jeden z vrcholů fotbalového evropského šampionátu. Souboj lídra portugalské reprezentace Cristiana Ronalda s pěti klubovými spoluhráči z Realu Madrid v dresu španělského národního týmu. Sedmadvacetiletý kanonýr ale před středeční očekávanou semifinálovou bitvou v Doněcku žádné zvýšené napětí nepociťuje, prý je na velké zápasy zvyklý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cristiano Ronaldo ve čtvrtfinále Eura s českým týmem, brání jej Theodor Gebre Selassie

Článek

"Necítím žádný zvláštní tlak kvůli tomu, že nastoupím zrovna proti Španělsku. Na nejvyšší úrovni hraji deset let, jak v klubu, tak na mezinárodním poli," řekl portugalský kanonýr novinářům.

Je si ale vědom, že portugalský tým na něj bude hodně spoléhat. V dosavadním průběhu šampionátu dal polovinu ze šesti gólů svého celku: sám rozhodl o výhře 2:1 nad Nizozemskem v posledním utkání skupiny i o čtvrtfinálovém triumfu 1:0 nad Českou republikou. "Ano, cítím odpovědnost, ale ne tlak. Jsem na tyhle zápasy zvyklý," podotkl Ronaldo.

Přestože Španělé jsou považováni za favority, Ronaldo cítí, že jeho tým má šanci uspět. Přál by si, aby Portugalci zopakovali finálovou účast z Eura 2004.

"Je krásné mít znovu šanci zahrát si po osmi letech o titul. Bude to strašně těžké, ale už nám chybí jen jeden krok. Španělé jsou skvělým týmem, bude to jistě velmi zajímavé pyrenejské derby a velká bitva. Věřím, že ji můžeme vyhrát," dodal.

Reklama

Související témata: