Hlavní obsah

Ronaldo už mohl přepsat střeleckou historii, tyče ale byly proti

Už teď, ještě před středečním semifinálovým soubojem proti Španělsku, mohl být nejlepším střelcem mistrovství Evropy. Cristianu Ronaldovi ale nepřály tyče. Od nich se kanonýru Realu odrazily míče na Euru hned čtyřikrát. Při větším štěstí mohl se sedmi góly vévodit historickým tabulkám šampionátů.

Foto: Leonhard Foeger , Reuters

Cristiano Ronaldo už překonal Petra Čecha, gólu se ale postavila tyč.

Článek

Ronaldo se trefil na třech posledních Eurech dohromady šestkrát a v historické tabulce kanonýrů mu patří třetí místo. V případě dalších čtyř branek by v čele žebříčku o gól překonal Michela Platiniho z Francie.

Sedmadvacetiletý útočník trefil dvě tyčky v posledním utkání skupiny s Nizozemskem (2:1), ve kterém dvakrát skóroval. Jeho dvě rány zastavila také branková konstrukce ve čtvrtfinále s Českem, kdy Ronaldo rozhodl o výhře 1:0.

Tyč na šampionátu trefili také jeho spoluhráči Nani a Pepe, takže Portugalsko přišlo touto cestou o šest branek. Šest nastřelených tyčí je nový rekord ME. Druhé je na letošním turnaji Švédsko (3), pak následují Italové a Nizozemci (po 2). Žádný z hráčů kromě Ronalda neprožil smolný okamžik více než jednou.

Střely zastavené brankovou konstrukcí na ME:
6 - Portugalsko (4 z toho Ronaldo)
3 - Švédsko
2 - Itálie, Nizozemsko
1 - Anglie (v penaltovém rozstřelu), Dánsko, Francie, Německo, Řecko

Reklama

Související témata: