Hlavní obsah

VIDEO: Fábregas by si mohl otevřít věštírnu. Řekl, že rozhodne, a to se také stalo

Věštírnu by si mohl z fleku otevřít španělský reprezentant Cesc Fábregas. Ještě před středečním zápasem s Portugalci novinářům tvrdil, že utkání rozhodne penaltový rozstřel a on bude posledním úspěšným exekutorem. Vše se do puntíku v Doněcku vyplnilo a zbožňovaný záložník Barcelony si zahraje třetí velké finále za poslední čtyři roky.

Fábregasova rozhodující penalta.

 
Článek

V rozstřelu s Portugalskem ukázal hodně sebevědomí. Přestože jej trenér Vicente del Bosque chtěl jako druhého v pořadí, Fábregas si vymínil, že půjde až v páté sérii. "Je to vtipné. Odpoledne před semifinále jsem na penalty myslel a měl předtuchu, že rozhodnu jako pátý v řadě. Proto jsem řekl, ať mě jako druhého nedávají," prohlásil Fábregas, který byl u triumfu Španělska na ME 2008 i u předloňského vítězství na světovém šampionátu.

Střídající žolík

"Je neuvěřitelné, co všechno vám fotbal může nabídnout. Prostě zázrak," rozplýval se po semifinále Fábregas, který do duelu s Portugalskem naskočil jako střídající žolík až v 54. minutě. A stejně se stal hlavním hrdinou, když v poslední sérii penalt nasměroval Španělsko vstříc nedělnímu finále.

Fábregas měl štěstí, míč poslal do sítě s pomocí tyče. "Myslel jsem jen na to, že svoji zemi nemůžu nechat ve "štychu". Snažil jsem se být klidný a skórovat," popisoval Fábregas. Středopolař Barcelony zopakoval to, co se mu povedlo už před čtyřmi lety, kdy ve čtvrtfinále Eura s Itálií také proměnil poslední penaltu.

Mluvit na míč se vyplácí

A v Doněcku si vzpomněl na rituál, který mu přinesl úspěch už na minulém ME. I když Fábregas vypadal zase jako podivín, když před svým penaltovým pokusem promlouval k míči. "Zase se mi vyplatilo, že jsem mluvil na míč. Udělal jsem to už minule a zase mě to nezklamalo," pochvaloval si španělský úspěšný exekutor. "Říkal jsem míči, že můžeme zase přepsat historii a že by mě neměl zklamat," vykládal Fábregas.

Teď Fábregas myslí na další trofej. Je mu prý jedno, jestli Španělé narazí stejně jako ve finále minulého Eura na Německo, či Itálii. "Nezajímám se o to. Hlavní je, že jsme tam. Kdokoliv se nám postaví, čeká nás hodně těžký zápas," dodal Fábregas.

Reklama

Související témata: