Hlavní obsah

Pobřeží slonoviny nesmí kvůli ebole hrát kvalifikaci doma

Abidžan

Fotbalisté Pobřeží slonoviny nesmí příští týden odehrát zápas kvalifikace mistrovství Afriky proti Sierra Leone na domácí půdě. Kvůli epidemii eboly v západní části kontinentu je cestování mezi oběma zeměmi zakázané a vláda Pobřeží slonoviny konání zápasu nepovolila. Tamní fotbalová federace musí hledat náhradní dějiště v zahraničí.

Foto: AC Sparta Praha

Útočník Bony Wilfried (vlevo) v reprezentačním dresu Pobřeží slonoviny.

Článek

Představitelé Pobřeží slonoviny následovali příkladu Konga, které požádalo o přeložení svého utkání v Nigérii na neutrální půdu. Hráči nechtěli do země, která stejně jako Sierra Leone eviduje množství úmrtí na krvácivou horečku, cestovat.

Sierra Leone postoupila v africké kvalifikaci přes Seychely do druhého kola kontumačně poté, co seychelské úřady odmítly z obavy ze zavlečení viru vpustit hráče soupeře do země a národní tým odvetné utkání vzdal.

Sierra Leone a Guinea, která rovněž patří mezi země silně postižené epidemií, už dostaly od africké fotbalové federace nařízeno, aby přesunuly své domácí zápasy na neutrální půdu. Nigérie, kde je zatím nahlášeno pět mrtvých v souvislosti s ebolou, zatím smí doma hrát.

Reklama

Související témata: