Hlavní obsah

Nizozemci přišli před cestou do Prahy o Robbena

Amsterdam

Bez své největší hvězdy Arjena Robbena přicestují nizozemští fotbalisté na evropskou kvalifikaci do Prahy. Hvězdu Oranjes a Bayernu Mnichov vyřadil ze hry zraněný kotník. Trenér Guus Hiddink se na začátku svého působení u týmu bude muset obejít také bez dvou dalších ofenzivních hráčů Klaase Jana Huntelaara a Rafaela Van der Vaarta. Oznámila to Nizozemská fotbalová asociace.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalista Bayernu Arjen Robben dres nizozemského týmu při kvalifikaci na Letné neoblékne

Článek

Nizozemci tak rázem přišli o autory celkem osmdesáti reprezentačních branek. Trenér na doplnění týmu povolal Luciana Narsingha z Eindhovenu. Hiddinka čeká obnovená premiéra na lavičce ve čtvrtek v Bari proti Itálii, v Praze se jeho tým představí o pět dní později.

Robben byl klíčovou postavou na MS v Brazílii, kde nizozemský tým získal bronzové medaile. Útočník Bayernu byl v tomto týdnu vyhlášen třetím nejlepším fotbalistou Evropě.

Huntelaar sice na MS většinou střídal, ale k úspěchu přispěl vítěznou penaltou v osmifinále s Mexikem. Teď se omluvil pro blíže nespecifikované onemocnění. Van der Vaart už kvůli zranění přišel o MS, teď má opět svalové problémy.

Reklama

Související témata: