Hlavní obsah

Jiráček přišel o otevřený trénink, odskočil si rodit do Hamburku

Praha

Tréninkem otevřeným pro fanoušky a následnou autogramiádou pokračuje příprava fotbalové reprezentace na středeční přípravný duel s USA a především na start nové kvalifikace příští úterý proti silnému Nizozemsku. Jeden hráč má ovšem momentálně úplně jiné starosti. Petr Jiráček se na skok vrátil do Hamburku, aby nepřišel o očekávanou chvíli, kdy mu žena Linda porodila syna. Večer už musí být zpátky v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Jiráček s manželkou Lindou.

Článek
Fotogalerie

Letenské ochozy zaplnilo v nevlídném podvečeru asi pět stovek diváků. Pozornějším z nich hned došlo, že jeden legionář z bundesligy mezi nimi chybí.

„Petr Jiráček dnes rodil v Hamburku, kam si zaletěl. Ale v půl desáté večer už zase přistává v Praze a v deset se bude hlásit na hotelu," vysvětlil trenér Pavel Vrba.

Mimo je zatím nemocný útočník Lafata a nerad by přišel o dalšího hráče. „Jestli bude moci Jiráček nastoupit? To záleží na tom, jak dlouho budeme narození dítěte slavit," usmál se kouč a pozoroval, jaký účinek jeho slova mají.

„Ba ne, to byla samozřejmě odpověď pro bulvár. Petr bude stoprocentně k dispozici. Snad ho jednodenní výlet spíš povzbudí. Narodil se mu syn, což bude jistě chtít oslavit dobrým výkonem," ujišťuje Vrba.

Suchý měl generálku v Basileji

Otevřené tréninky nejsou pro hráče žádnou novinkou. „V Basileji jsme ho měli zrovna minulý týden. Bylo to docela příjemné, přišlo dost lidí a zpětné vazby byly pozitivní. Jsou to dobré akce pro fanoušky, může to pomoci našemu kontaktu s nimi," poukazuje obránce Marek Suchý.

Ani kouč není proti. „Co jsem u reprezentace, tak vycházíme vstříc fanouškům. Nelíbí se mi jen, když se spousta lidí obalí reprezentací a chtějí se zviditelnit. Při dlouhodobých srazech se prostor pro otevřené tréninky a podobné akce najde. Fotbal patří fanouškům, měli bychom být otevření," říká Vrba rázně.

Utkání ČR - USA se hraje ve středu od 20:15 v Praze na Letné, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: