Hlavní obsah

Česko - USA 0:1Takhle chtějí hrát s Holanďany!? Bídní fotbalisté podlehli Američanům, Vrba stále nevyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Bedoya 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Kdo si od příchodu trenéra Pavla Vrby sliboval vzkříšení fotbalové reprezentace, je zatím hořce zklamán. Ani počtvrté národní tým pod jeho vedením nevyhrál, v přípravném duelu na pražské Letné po bídném výkonu podlehl USA 0:1. Mnohem horší je, že za necelý týden nastoupí na stejném stadiónu silní Nizozemci. A s takovou bídnou hrou nemůže premiéra kvalifikace EURO 2016 skončit pro Čechy jinak, než katastrofou...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Americký útočník Julian Green (vlevo) v souboji s českým obráncem Davidem Limberským. Vzadu přihlíží záložník Lukáš Vácha.

Článek
Fotogalerie

Češi pod Vrbovým vedením zatím pokaždé v utkání dvakrát inkasovali. Snad proto se v rohu stadiónu objevil transparent „Fanklub defenzivního fotbalu"...

Začátek zápasu byl hodně opatrný. Domácí obecenstvo aspoň trochu naladil ostrý Kadeřábkův centr, který museli Američané odvrátit na roh. Náznak první šance přišel až v 16. minutě, kdy hosté chybovali, a Vydra se v šestnáctce dral do slibné pozice. Další nadějnou akci rozjel Rosický, pořád však šlo jen o náznaky. Teprve Pilařova kolmice na Krejčího obranu rozhodila, jenže centr na Vydru před branku neprošel.

První střelu na bránu vyslal ve 26. minutě Pilař, ale ne příliš nebezpečnou. Tutovku přinesl až brejk po rohu Američanů. Výhodnou pozici měl již Rosický, ale ještě centroval na Daridu a ten v pádu stačil trefit jen boční síť prázdné branky. Ve 39. minutě pak posmutněl nejen Fanklub defenzivního fotbalu. Čech vyhodil míč na nepřipraveného Daridu, který ho ztratil, a tři Američané běželi vstříc první brance. Diskeruda ještě Čech bravurně vychytal, jenže odražený míč Bedoya pohodlně poslal do prázdné branky.

Po přestávce jen další zmar

Výsledek první půle byl bídný, výkon českého týmu ovšem ještě horší. Do druhé půle nastoupili hned čtyři noví hráči Řezník, Vácha, Petržela a Kolář, v šatně zůstali Kadeřábek, Jiráček, Pilař a Vydra. Tápání nesourodého souboru ovšem pokračovalo. První rychlá akce vedená Rosickým přišla až v 57. minutě, jenže Krejčí se ve vápně k míči nedostal. O chvíli později ho kapitán uvolnil znovu a letenský záložník zblízka pálil do brankáře.

Špióni nového kouče nizozemské reprezentace Hiddinka mohli domů posílat uklidňující zprávy, že český tým momentálně nepředstavuje pro bronzový tým z mistrovství světa v Brazílii žádnou hrozbu.

Letenské ochozy zaplnila spousta mládežnických týmů. Pro mladé adepty fotbalového řemesla to však byla spíš odstrašující podívaná. Češi se pachtili aspoň za vyrovnáním, ale třeba Pudil deset minut před koncem branku vysoko přestřelil. Dočkal ještě nabídl tutovku Řezníkovi, ale gólman Rimando se zaskvěl. A co v závěru spálil Pudil, bylo k neuvěření.

Češi tak po sérii devíti zápasů poprvé neskórovali, na domácí půdě vyhráli jediný z posledních sedmi duelů.

Přípravný fotbalový zápas v Praze:
Česko - USA 0:1 (0:1)
Branka: 39. Bedoya. Rozhodčí: Vad - Kispál, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Morales (USA). Diváci: 12 624.
ČR: Čech - Kadeřábek (46. Řezník), Procházka, M. Kadlec, Limberský - Darida (79. Dočkal), Jiráček (46. Vácha) - Pilař (46. Petržela), Rosický, Krejčí (68. Pudil) - Vydra (46. Kolář). Trenér: Vrba.
USA: Guzan (46. Rimando) - Johnson, Orozco (46. Ream), Brooks, Chandler (63. Garza) - Bedoya (67. Hyndman), Corona (63. Morales), Diskerud (63. Shea) - Gyau, Altidore, Green. Trenér: Klinsmann.
Jak dopadne zápas kvalifikace o postup na ME 2016 mezi fotbalisty Česka a Nizozemska?
Vyhrají Češi
17 %
Zápas skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Nizozemci
73,1 %
Celkem hlasovalo 22338 čtenářů.

Reklama

Související témata: