Hlavní obsah

Čech: Na Daridu jsem rozehrál riskantně, proti Holanďanům to bude jiný zápas

Praha

Letos ještě nevyhráli, přitom na Letné proti nim tentokrát stál silně omlazený tým USA. Fotbalová reprezentace prohrála 0:1 a zkušený brankář Petr Čech se podílel na inkasovaném gólu, když Daridu vystavil do riskantní situace a záložník ji nezvládl. „Vzhledem k tomu, jak to dopadlo, to samozřejmě nebylo šťastné řešení. Chtěl jsem založit rychlý protiútok, ale míč před Vláďou bohužel skočil,“ doznával gólman Chelsea.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Petr Čech během přátelského utkání s USA.

Článek
Fotogalerie

Berete tedy gól částečně na sebe?

Chtěl jsem míč rychle rozehrát. Kdyby ho Darida rychle sklepl do strany, mohli jsme eliminovat hned několik hráčů soupeře. To byla moje myšlenka. Ukázalo se, že to bylo riskantní, míč před Vláďou skočil. A soupeř se štěstím skóroval, protože první střelu nevyužil, až dorážku.

Je horší výsledek, nebo předvedená hra?

Výsledek je negativní. Před kvalifikací jsme se chtěli naladit, což se nepovedlo. Ale ve hře jsem některá pozitiva viděl. Třeba počet šancí, které jsme si vytvořili, nebo že jsme po přestávce už soupeře k ničemu nepustili. Ale když spálíme tolik šancí, samozřejmě nemůžeme vyhrát.

Kouč Vrba ani ve svém čtvrtém utkání nepoznal radost z výhry. To je dost nepříjemné, že?

Je samozřejmě lepší, když jdete do kvalifikace třeba po pěti výhrách, ale příprava ještě není rozhodující. Také před kvalifikací mistrovství Evropy 2012 jsme měli výsledky kostrbaté - a postoupili tam. Pořád věřím, že se to otočí.

Myslíte si, že předvedený výkon by stačil na Holanďany?

Dařilo se jim na mistrovství světa, proti nim to bude vypadat úplně jinak. Jsou silní na míči, těžko se presují, takže naše výchozí postavení může vypadat také jinak.

Jak dopadne zápas kvalifikace o postup na ME 2016 mezi fotbalisty Česka a Nizozemska?
Vyhrají Češi
17 %
Zápas skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Nizozemci
73,1 %
Celkem hlasovalo 22338 čtenářů.

Reklama

Související témata: