Hlavní obsah

Sparťan Krejčí má s Holanďany pozitivní zkušenosti, Vrbovi pomůže i Lafata

Praha
Aktualizováno

Nedaří se, nedaří. Ani čtvrtý letošní zápas fotbalová reprezentace nevyhrála. Každý pomocník je vítán, a tak trenéra Pavla Vrbu potěšilo, že den po porážce s USA (0:1) se do tréninku národního týmu zapojil uzdravený sparťanský střelec David Lafata. Reprezentanti zahájili poslední část přípravy na úterní start kvalifikace EURO 2016 proti Nizozemsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva David Lafata, Ladislav Krejčí, Vladimír Darida a vzadu Bořek Dočkal se radují z gólu.

Článek

Regenerační trénink pro hráče, kteří ve středu večer odehráli podstatnou část zápasu s Američany, nácvik zakončení a hra pro ostatní. Takové bylo čtvrteční dopoledne po nevydařeném duelu.

„Odpolední trénink byl zrušen, abychom se mohli věnovat další regeneraci a trochu si pročistit hlavu," podotkl záložník Ladislav Krejčí. „Máme pět dní, abychom se s čistou hlavou připravili na Nizozemsko. Jestli s nimi něco uhrajeme, bude sraz úspěšný a na prohru s USA se zapomene," poukázal obránce David Limberský.

Útočník David Lafata měl v minulých dnech zvýšenou teplotu, a tak kouč Pavel Vrba dodatečně povolal libereckého střelce Josefa Šurala. Pro těžký duel s Holanďany už bude kapitán Sparty k dispozici. Také ostatní hráči jsou v pořádku.

Feyenoord, Zwolle - a co nároďák?

Letenské hráče může před bitvou s největším favoritem kvalifikační skupiny posilovat vědomí, že Spartě se proti nizozemským klubům daří. Před dvěma lety prošla do Evropské ligy z play off přes Feyenoord, před týdnem zase přes Zwolle.

„Je to pro nás pozitivní zkušenost. Holandský fotbal je obrovsky silný, ale věřím, že se proti jejich reprezentaci můžeme prosadit ze standardky nebo z brejku. Se Spartou jsme proti klubovým týmům také neměli tolik míč v držení, ale brejky nám pomohly," připomíná Krejčí, který proti Zwolle skóroval venku i doma.

V nároďáku hraje na levé straně před Limberským. A čeká velký kolotoč. „Nejspíš si užijeme, protože holandský fotbal je na hře po křídlech postavený. Pokud nastoupím, budu muset víc pomáhat dozadu, aby nás nepřečíslovali. David mě má před sebou, takže si to řídí a také před zápasem mi něco řekne," popisuje Krejčí spolupráci sparťana s plzeňským viktoriánem.

Reklama