Hlavní obsah

Robben bude Holanďanům chybět. Mně ale rozhodně ne, směje se stoper Procházka

Praha

S Plzní měl tu čest postavit se Arjenu Robbenovi, který v dresu Bayernu v loňském duelu Ligy mistrů s viktoriány pěkně „cvičil“. Nizozemský klenot jej vzhledem k poraněnému kotníku teď strašit nemusí, obránce Václav Procházka však stojí i tak před obrovskou výzvou - uhlídat Robina van Persieho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Viktorie Plzeň Václav Procházka (vpravo).

Článek

„Van Persie patří také mezi výjimečné hráče. Stokrát si můžete říkat, jak na ně hrát, ale oni se stejně prosazují. Prostě se na nj musí jako na každou jinou individualitu, tedy být u něj co nejblíž, dobře se jistit,“ řekl Procházka, který vítá, že se na trávníku nepotká s jinou hvězdou, Arjenem Robbenem.

„Je to fantastický hráč, pro Holanďany nesmírně důležitý, dokáže to vzít na sebe, vytváří neustále přečíslení. Soupeři bude určitě chybět, mně ale rozhodně ne,“ usmál se obránce. Za největší nizozemskou hrozbu považuje propracovaný herní systém. „Na mistrovství světa měli vynikající systém, jak směrem dopředu, tak i dozadu. V tom je jich velká síla. Na druhou stranu pod novým koučem Hiddinkem přešli na trochu jiný model, doufám, že ho tak rychle nevstřebají,“ uvedl Procházka.

Vrba ho využívá i jako figuranta

Vzhledem k rozdílné herní kvalitě bude pro Čechy stěžení, jak zvládnou utkání takticky, proto se této stránce od počátku srazu důsledně věnují. K úspěchu však bude nutné vyvarovat se fatálních chyb, jako například v utkáních s Norskem nebo naposledy ve středu se Spojenými státy.

„Pod panem Vrbou jsme ještě nevyhráli, za strašáka to ale nepovažuju. Někdy to bylo i smolné, udělala se chyba. Věřím, že jsme si to vybrali a že v důležitých kvalifikačních duelech už podobná zaváhání nepřijdou," doufá Procházka, kterého Vrba při nácvicích herních situací využívá leckdy i jako figuranta. „V tréninku vidím stejné věci, které po nás chtěl Vrba v Plzni. Když je potřebuje předvést, většinou si vezme některého z nás Plzeňáků."

Reklama

Související témata: