Hlavní obsah

Startuje revoluční kvalifikace na fotbalové Euro 2016

Praha

Hned osmi duely dnes začíná kvalifikace o postup na fotbalové mistrovství Evropy, které se v roce 2016 uskuteční ve Francii. O účast na šampionátu bude bojovat 53 reprezentačních výběrů. Na závěrečném turnaji si poprvé v historii zahraje 24 celků, což je o 8 víc než dosud. Změnami prošel i harmonogram kvalifikace, která se ponese ve znamení "týdnů fotbalu". Čeští fotbalisté začnou kvalifikaci v úterý na Letné proti Nizozemsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český reprezentační záložník Ladislav Krejčí v duelu s USA.

Článek

Úvodní kolo je rozděleno do tří hracích dnů od neděle do úterý, další program však někdy nabídne až šestidenní kvalifikační maratón. Účastníci jsou rozděleni do osmi skupin po šesti a jedné pětičlenné skupiny.

Na ME vedle hostitele Francie postoupí první dvě mužstva z každé skupiny a nejlepší tým z třetích míst. Zbývajících osm celků na třetích pozicích čeká baráž. Na Euro tak lze postoupit i s dvěma výhrami na kontě či s pěti porážkami.

V dnešních zápasech se představí mistři světa Němci, kteří po středeční porážce v přípravě s Argentinou 2:4, hostí Skotsko, či Portugalci. Bez zraněného kapitána Cristiana Ronalda se utkají s Albánií. Čeští fotbalisté začnou kvalifikaci v úterý na Letné proti Nizozemsku.

Přímé přenosy kvalifikačních duelů v Česku budou vysílat stanice ČT Sport (zápasy ČR) a Sport1 a Sport2 HD.

Dnešní zápasy kvalifikace na ME 2016:
Skupina D:
18:00Gruzie - Irsko
20:45Gibraltar - Polsko
20:45Německo - Skotsko
Skupina F:
18:00Maďarsko - Severní Irsko
20:45Faerské ostrovy - Finsko
20:45Řecko - Rumunsko
Skupina I:
18:00Dánsko - Arménie
20:45Portugalsko - Albánie

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články