Hlavní obsah

Nizozemci sází na „české“ soustředění

Innsbruck

Nizozemci si zvolili rakouský Seefeld jako místo pro přípravu na zápas s Českem. Stejné lyžařské středisko přitom často využívá i český národní tým. Před šesti lety zde čeští reprezentanti dokonce ladili formu na mistrovství Evropy. Soupeř Čechů se sem přesunul po utkání v Bari, kde podlehl Itálií 0:2. Spekulace ohledně možného dodatečného nominování Arjena Robbena definitivně utichly.

Foto: Jan Tauber

Nizozemský trenér Guus Hiddink.

Článek

Hvězda Bayernu Mnichov zůstává v Německu se zraněným kotníkem. Již dříve se omluvili také Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Jordy Clasie a Rafael van der Vaart.

Ze současné nominace má trenér Guus Hiddink k dispozici všechny hráče a nikdo nemá zdravotní problémy. Nehrozí tak žádná další absence k těm již dříve oznámeným.

Podle informací nizozemských médií by měl Hiddink udělat jen jednu změnu v sestavě oproti přípravě v Itálii. Na nepovedený výkon zřejmě doplatí stoper Bruno Martins Indi, který za deset minut hry stihl zavinit dva góly a dostat červenou kartu. V sestavě by ho měl nahradit stoper Ajaxu Amsterdam Joël Veltman, který proti Itálii přišel do hry v průběhu zápasu, aby zalepil mezeru po vyloučení spoluhráče.

Pokud se informace potvrdí, šlo by o Veltmanův první soutěžní zápas v základní sestavě Oranjes. Dosud nastoupil od začátku jen v přípravě a dvakrát naskočil jako střídající hráč za rozhodnutého stavu na MS.

Seefeld je od Prahy vzdálen přibližně 500 kilometrů. Městečko s třemi tisícovkami obyvatel je známé jako centrum lyžování, vedle skokanského můstku je zde i několik sjezdovek. Konalo se tu mistrovství světa v klasickém lyžování a několik závodů SP.

Předpokládaná sestava Nizozemců proti ČR:
Cillessen - Janmaat, De Vrij, Veltman, Blind - Wijnaldum, De Jong, Sneijder - Kuijt, Van Persie, Lens.

Reklama

Související témata: