Hlavní obsah

VIDEO: Slávista Balaj šokoval Portugalce. Porážka byla nefér, zlobil se domácí kouč

Aveiro

Donedávna patřili k postrachům všech fotbalových týmů světa, v poslední době ale zažívá portugalský národní tým strmý pád. Po fiasku na MS v Brazílii utrpěli Portugalci na úvod kvalifikace o ME 2016 šokující domácí porážku od Albánie (0:1) po brance útočníka Slavie Bekima Balaje. Není divu, že domácí tým, a kouč Paulo Bento především, čelil zlobě fanoušků.

Vítězný gól Albánie nad Portugalskem.

 
Článek

Portugalci byli v utkání jasným favoritem a měli i herně navrch, jenže po parádní akci na začátku druhé půle inkasovali. Centr Odise Roshiho z pravé strany do šestnáctky uklidil do brány parádním volejem Balaj.

Zaskočený domácí tým už se z nečekaného úderu nevzpamatoval, nejblíže k vyrovnání měl střídající Ricardo Horta, jenž ale nastřelil pouze brankovou konstrukci. Senzační porážka tak byla na světě, překvapení nijak neumenšuje ani fakt, že v portugalské sestavě chyběl Cristiano Ronaldo.

Fanoušci následně vybučeli trenéra Benta, jenž byl podepsán i pod fiaskem v Brazílii, na protest také mávali bílými tkaninami. „Tohle je ve fotbale normální situace. Musíme nálady fanoušků respektovat a snažit se pokračovat dál," řekl po utkání kouč.

„Víme, že ten zápas se nevyvíjel v náš prospěch, ačkoliv si myslím, že ten výsledek je dost nefér," pokračoval Bento.

Podle něj jeho tým doplatil na to, že nic nevytěžil z první půle, v níž měl velkou převahu. „Zápas se nám nevydařil především výsledkově, ale v první půli jsme měli spousty šancí. Hru jsme zcela kontrolovali."

Reklama

Související témata: