Hlavní obsah

Kouč Hiddink krotí před duelem s Českem optimismus. Češi mají kvalitu, varoval

Po devatenácti letech se vrátil se Letnou. Trenér Guus Hiddink na stadiónu Sparty povede podruhé fotbalisty Nizozemska proti Čechům. Tehdy v dubnu 1995 mu pražský večer zhořkl, když odjížděl s porážkou 1:3. Teď věří, že výsledek bude odlišný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nizozemský trenér Guus Hiddink na tiskové konferenci v Praze.

Článek
Fotogalerie

„Rádi bychom si odvezli tři body. Jenže nesmíme přehlédnout kvalitu českého mužstva," řekl Hiddink, který detailně sledoval generálku party kouče Vrby se Spojenými státy. „Podle mě si Češi počínali velice dobře, vytvořili si šest šancí. Kdyby je proměnili, byl výsledek úplně jiný," podotkl Hiddink, který Rosického a spol. pochválil za ofenzivní pojetí.

„Je to kvalitní tým, hraje útočný fotbal, obránci ofenzivu mohutně podporují," uvedl kouč.

Oranje, stejně jako Čechům, nevyšla generálka. V Itálii padli 0:2. Hiddink z toho ale nedělá unáhlené závěry, naopak v tom spatřuje jisté plus. „Někdy je to tak, že v přípravě všechno vyhráváte a důležitý zápas vám nevyjde. V tomto ohledu bylo dobré dostat ránu přes nos, špatná příprava totiž někdy vyústí v dobrý ostrý start."

Zatímco jeho předchůdce Louis van Gaal oznamoval hráčům základní sestavu až pár hodin před utkáním, Hiddink volí jiný scénář. „Týmu jsem ji už sdělil. Ale z předzápasového tréninku ji nepoznáte, víme, že ho můžete sledovat," žertoval na pondělní tiskovce směrem k novinářům.

S tuzemskou reprezentací podstoupí v úterý třetí zkušenost, v květnu 2010 v rámci amerického turné porazil s Tureckem tehdejší výběr trenéra Michala Bílka 2:1. Účty jsou tedy srovnané. Převáží se po dnešku bilance zpět na českou stranu?

Jak si povedou čeští fotbalisté v úvodním kvalifikačním zápase ME 2016 proti Nizozemsku?
Češi zvítězí
31,1 %
Utkání skončí remízou
17,2 %
Nizozemci vyhrají
51,7 %
Celkem hlasovalo 19674 čtenářů.

Reklama

Související témata: