Hlavní obsah

Jízliví Češi, takhle potupit Sneijdera! utahují si z hvězdy Nizozemců ve Švýcarsku

Praha/Bern

Jakoby nestačilo, že vysoce favorizovaný fotbalový tým Nizozemska nečekaně prohrál na úvod kvalifikace v Praze s Českou republikou smolným gólem v nastavení 1:2. V zahraničí si ještě k tomu utahují z jedné z největších hvězd Oranje.

Foto: Sport.cz

Nizozemský fotbalista Wesley Sneijder (zcela vpravo) při slavnostním ceremoniálu před kvalifikačním utkání s Českou republikou.

Článek

Švýcarský deník Blick trochu škodolibě upozornil na kuriózní situaci při slavnostním ceremoniálu před utkáním na Letné. Oba týmy jako obvykle stály nastoupeny v čele se svými kapitány za doprovodu fotbalového potěru oblečeného do dresů soupeře.

Na tom by nebylo nic neobvyklého, jenže zrovna na zkušeného Weslyho Sneijdera, jenž měří pouhých 170 centimetrů, vyšel coby doprovod neobvykle vysoký český mladíček. Někdejší hvězda Realu Madrid či Interu Milán si tak musela potupně poodstoupit od zbytku týmu, aby byla za českým žáčkem vůbec vidět.

„Když bude přede mnou tenhle hromotluk, nikdo na mě během hymen neuvidí, to se asi zrovna honilo hlavou nizozemské hvězdě. A tak si vzrůstem nevelký fotbalista chytře poodstoupil stranou, aby se dostal do obrazu. Jsou ti Češi ale jízliví, že dají své nejvyšší dítě vedle nejmenšího Nizozemce," stojí posměšně ve článku švýcarského Blicku.

Reklama

Související témata: