Hlavní obsah

Vrba chce z náročného výletu dovézt čtyři body, Sivoka a Kadlece určil průvodci divočinou

Praha

Začátek jim vyšel skvěle, výhra nad Nizozemskem je nad plán. Fotbalovou reprezentaci teď ale čeká pokračování kvalifikace mistrovství Evropy 2016. Dnes se sešla v Praze před náročným dvojzápasem - Vrbův tým nastoupí v Turecku (10. října) a v Kazachstánu (13. října). „Spokojený budu, když domů přivezeme čtyři body. A je mi jedno, v jakém pořadí je získáme,“ vyhlásil kouč Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba během reprezentačního srazu v Praze před kvalifikačními zápasy v Turecku a Kazachstánu.

Článek
Fotogalerie

Žádná legrace je nečeká. Náročný výlet zakončí na umělém trávníku v daleké Astaně. A ještě předtím fotbalisté projdou zkouškou v divokém prostředí v Istanbulu.

„Psychicky na hráče působit nemusím. Od toho tady máme Sivoka s Kadlecem, kteří atmosféru na tureckých stadiónech zažívají každý víkend. Nechám mluvit je, aby spoluhráče připravili, do čeho jdeme," usmívá se trenér Pavel Vrba.

Kouč uvítal, že alespoň část ligového duelu proti Arsenalu si v dresu Chelsea zachytal Petr Čech, který do Premier League v probíhající sezóně nahlédl vůbec poprvé. A gól nedostal. „Jsem rád, že se do toho Petr zase dostal," kvituje kouč národního týmu.

Čech a Rosický zůstávají tahouny

Malá herní vytíženost ovšem trápí také reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, který se k mužstvu připojí během odpoledne. „Určitě jsem věřil, že minutáž našich opor bude větší. Pokud jde o Tomáše s Petrem, sázíme prostě na kvalitu, kterou tady dlouhodobě dokazují. Také v zápase s Holanďany ji předvedli," poukazuje Vrba.

V ligovém duelu s Libercem se zranil sparťan Lukáš Vácha, rentgenové vyšetření však podezření na zlomeninu zánártní kůstky nepotvrdilo. „Má to jen zhmožděné a měl by se normálně zapojit do tréninku," avizuje Vrba.

Povolán bude jiný třetí gólman

Ke změně v nominaci však zřejmě dojde na místě třetího brankáře. „David Bičík je zraněný. Problémy má dlouhodobé, nemůže pořádně trénovat, takže ho nejspíš uvolníme pro další léčení a povoláme někoho jiného," počítá trenér.

Nároďák by rád navázal na poslední utkání s Tureckem, v němž loni v únoru v Manise zvítězil 2:0. O góly se tam postarali sparťané Krejčí a Lafata.

„Pamatuji se dobře. Kdyby to i v pátek dopadlo stejně, nikdo by se nezlobil. Ale minule šlo o přátelák, zatímco teď nás čeká ostrá kvalifikace a jiná atmosféra, protože se bude hrát v Istanbulu," poukazuje útočník David Lafata.

Reklama

Související témata: