Hlavní obsah

Mladý Pavlenka se přestěhoval do nároďáku, Hübschman je v pohotovosti

Praha

Fotbalová reprezentace hlásí po pondělním srazu první vynucenou změnu v nominaci před zápasy kvalifikace ME v Turecku a Kazachstánu. K rošádě dochází mezi brankáři a zdravotně indisponovaného Davida Bičíka z pražské Sparty střídá Jiří Pavlenka. Talentovaný gólman ostravského Baníku narychlo opustil výběr do 21 let, který se chystá na zápasy na Ukrajině a s Itálií, a v pondělí odpoledne už bude trénovat s áčkem na pražském Strahově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář ostravského Baníku Jiří Pavlenka se raduje z nečekané nominace...

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý Pavlenka netajil své překvapení, když se poprvé v kariéře hlásil u elitního reprezentačního celku. „Ani jsem si na jedenadvacítce nestačil vybalit věci z tašky, a hned jsem jel na jiný hotel. Navíc jsem o tom ještě neřekl ani rodině a kamarádům... Jsem za to ale strašně rád. Komu se poštěstí, aby okusil atmosféru v nároďáku," popisoval Jiří Pavlenka s úsměvem hektické přesuny.

Šanci u seniorské reprezentace bere jako zajímavou výzvu, těší se hlavně na spolupráci s kolegy Petrem Čechem a Tomášem Vaclíkem. „Jsou to gólmani, kteří toho už mají spoustu za sebou, a můžu se tedy mnohému přiučit od nejlepších. Bude to obrovská zkušenost. A také velká motivace do další práce. Snad to využiju, abych se dál zlepšoval," věří Pavlenka.

Vácha zůstává, ale trénovat zatím nemůže

Reprezentační kouč Pavel Vrba po setkání s nominovanými hráči kromě problémů Bičíka řešil také zdravotní stav sparťanského záložníka Lukáše Váchy, který kvůli potížím s kotníkem nedohrál nedělní zápas Synot ligy proti Liberci. Vácha však zatím zůstává s týmem, dnešní podrobné vyšetření ve střešovické nemocnici neodhalilo vážnější komplikace.

„Dobré je, že vazy a kosti jsou v pořádku, problémem je pouze hematom a uvidíme, jak rychle ustoupí. Pořád věřím, že na kvalifikační zápasy budu moci odletět. Dnes a zřejmě asi ani v úterý však zřejmě nebudu moci trénovat," řekl Vácha, který v nejbližších hodinách podstoupí intenzivní léčbu. Kdyby nakonec nebyl k dispozici, trenér Vrba by ze širší nominace povolal středopolaře Tomáše Hübschmana z Jablonce.

Reklama