Hlavní obsah

Frustrovaný Robben trpěl při „trapném“ českém gólu, uklidňovala ho manželka

Amsterdam

Nizozemský fotbalista Arjen Robben se před kvalifikačním dvojutkáním s Kazachstánem a na Islandu vrátil do kádru Oranje a hned na prvním srazu týmu v Amsterdamu vzpomínal na zářijovou porážku 1:2 v Praze. Opora Tulipánů přiznala, že zápas s Českem protrpěla u televize a v závěrečných minutách Robbena natolik vytočil vítězný gól Václava Pilaře, že ho u televizní obrazovky musela uklidňovat manželka Bernadien.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemská fotbalová hvězda Arjen Robben.

Článek

Robben je hlavním motorem nizozemské ofenzívy, jenže za Oranje hrál naposledy na světovém šampionátu v Brazílii, kde jeho tým vybojoval bronzové medaile. Na konci srpna si poranil kotník a přišel o první kvalifikační zápas v Praze. Ten vyhráli svěřenci Pavla Vrby po gólech Dočkala s Pilařem 2:1.

„Moc rád jsem zpátky v týmu. Teď chci dát věci do pořádku," cituje Robbena agentura Reuters. „Po zápase v Praze jsem byl hodně podrážděný, když jsem viděl, jak jsme prohráli gólem v závěrečných minutách utkání," svěřil se třicetiletý fotbalista.

Vedoucí gól České republiky, který padl v první minutě nastavení po velké chybě obránce Daryla Janmaata, prožíval hodně emotivně. „Seděl jsem jako fanoušek doma na pohovce a nemohl uvěřit tomu, že jsme to tak pokazili, že jsme prohráli takovým trapným gólem. Nadával jsem velmi hlasitě," líčil Robben, kterého musela uklidňovat manželka Bernadien: „Děti už spí," říkala mu.

Nizozemci hostí v pátek v Amsterdamu Kazachstán a v pondělí letí do Reykjavíku, kde je čeká duel s Islandem. „Cíl je teď jasný - jsme pozadu, takže musíme dvakrát zvítězit," doufá ofenzivní záložník Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: