Hlavní obsah

Necid po návratu: Kdyby mi stačilo sedět na lavičce, bylo by zbytečné dělat fotbal

Praha

Když byl naposledy v reprezentaci, hrál v ní ještě Milan Baroš a chytal Jaroslav Drobný. Před fotbalového ME 2012 útočník Tomáš Necid z národního týmu vypadl, poté jej dlouho sužovaly zdravotní potíže. Nastartoval jej však letní přesun do nizozemského Zwolle, nyní mu přistála pozvánka od kouče Pavla Vrby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Zwolle Tomáš Necid během srazu české fotbalové reprezentace v Praze.

Článek
Fotogalerie

„Jsem šťastný, že jsem zase tady. Je fakt, že jsem tu dost dlouho nebyl," usmál se Necid. Comeback měl zažít už v červnu, kdy byl nominovaný na přípravu s Rakouskem, kvůli zranění však poslal omluvenku. Přidá další starty v nadcházejícím dvojutkání v Turecku a v Kazachstánu? „Musím být pokorný, ale chci hrát. Kdybych řekl, že mi stačí sedět na lavičce, bylo by zbytečné dělat fotbal," pravil Necid.

Reprezentace v současné době nemá útočníka číslo jedna. Někdy je vepředu Matěj Vydra, jindy David Lafata. Myslí pětadvacetiletý Necid na roli klíčového hrotu? „Máme spoustu útočníků, je jen otázkou času, který z nás se rozstřílí. Ale pokud budou dávat góly záložníci nebo obránci a budeme vyhrávat, bude to jen dobře," podotkl někdejší slávista, který vzhledem k odlišné typologii může týmu nabídnout něco jiného než Lafata a Vydra.

„Lafata prokázal s Holandskem, že se může rvát na hrotu sám, podržel spoustu balónů. Jestli je útočník velký nebo malý, rychlý nebo pomalý, zásadní roli nehraje," dodal Necid, který o víkendu při bezbrankové remíze Zwolle na půdě mistrovského Ajaxu odehrál celé utkání.

„Pro diváka to byl atraktivní zápas, hrálo se nahoru dolů, se spoustou šancí. S bodem jsme možná spokojení, ale jeli jsme na Ajax vyhrát," uvedl Necid.

Jak skončí kvalifikační zápas o postup na fotbalové ME 2016 mezi Tureckem a Českou republikou?
Výhrou České republiky
60,8 %
Remízou
24,2 %
Výhrou Turecka
15 %
Celkem hlasovalo 8142 čtenářů.

Reklama

Související témata: