Hlavní obsah

Absence proti Čechům a Lotyšům? Kvůli incidentu se zbraní to není, tvrdí mladý Turek

Leverkusen

Záložník Hakan Calhanoglu slovně vstoupil do spekulací kolem své absence v tureckém týmu při kvalifikačních zápasech s Českem a Lotyšskem. Důvodem podle dvacetiletého fotbalisty není přítomnost kontroverzního spoluhráče Gökhana Töreho, který v hotelovém pokoji po loňském zápase s Nizozemci s několika svými kumpány měl ohrožovat zbraní Calhanoglua a dalšího leverkusenského hráče Ömera Topraka.

Foto: Gabriel Pecot, ČTK/AP

Turecký reprezentant Arda Turan (nahoře) vstřelil před časem vítězný gól Atlétika Madrid na půdě městského rivala Realu.

Článek

"To, že nemůžu být s národním týmem, nemá s tímhle incidentem nic společného. Je to kvůli zranění," tvrdil pro německý Express Calhanoglu, který není v tureckém mužstvu stejně jako řada dalších opor - včetně Topraka, který zápas s Čechy ani nemůže hrát kvůli vyloučení s Islandem.

O důvodech absence vydatně spekulovala turecká média. Incident, kdy Töre, bývalý záložník Hamburku a nyní Besiktase, či některý z jeho kamarádů měl výhrůžně mávat oběma hráčům zbraní před obličejem, potvrdil Calhanoglův otec Hüseyin pro list Hürriyet. "Hakan a Ömer nebudou s Törem v jednom týmu," uvedl Hüseyin Calhanoglu.

Jeho syn se vyjádřil, že je naštvaný, když táta loňskou aféru rozebíral v novinách bez porady s ním.

Töre i oba hráči Leverkusenu byli v původní nominaci. Vše se změnilo po víkendu, kdy Toprak a Calhanoglu nastoupili v ligovém utkání s Paderbornem (2:2). "Oba jsou zraněni," uvedl po zápase leverkusenský ředitel Jonas Boldt. Kouč Turků Fatih Terim to vzal na vědomí. Musel řešit i řadu dalších absencí.

Jak dopadne páteční duel kvalifikace ME 2016 mezi fotbalisty Turecka a Českou republikou?
Vyhrají Turci
15,7 %
Zápas skončí remízou
19 %
Zvítězí Češi
65,3 %
Celkem hlasovalo 11522 čtenářů.

Reklama

Související témata: