Hlavní obsah

Kozáčik vychytal hvězdy Španělů. Je to možná nejvíc v mé kariéře, jásá gólman Plzně

Žilina/Praha

Ničil španělské hvězdy, jistými zákroky držel slovenské naděje na bodový zisk v bitvě s gigantem. Je velkou zásluhou gólmana Matúše Kozáčika, že z toho nakonec vyšla výhra domácích 2:1. Lesk úřadujících evropských šampiónů sice utrpěl šmouhami v podobě nezdaru na letošním MS, ale i tak je to bombastický výsledek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Matúš Kozáčik

Článek

„Mám skvělé pocity, protože jsme vyhráli. Španělé ukázali svoji kvalitu, bylo jasné, že budou mít šance, i ale i my jsme hráli dobře," hodnotil pro Slovenskou televizi Kozáčik.

V Žilině byl dokonalou hrází pro soupeře. Už v první půli zneškodnil vyložené šance. "Vykostil" Costu i další hvězdy, které proti němu stály.

Přiznal, že věřil v udržení čistého konta. Že to po Kuckově trefě skončí 1:0, ale vše dopadlo trochu jinak. Ovšem šťastně pro domácí, byť Španělé do poslední chvíle zkoušeli ohrozit jeho bránu.

Poklonu mu po boji vysekli spoluhráči i trenér Ján Kozák. „Je to možná nejvíc v mé kariéře," přemítal třicetiletý Kozáčik. „Nastoupil jsem v pohárech i proti hodně slavným týmům. Teď se ale vyhrálo," připomínal strážce branky Západočechů, s nimiž si užil velké bitvy i v LM.

"Teď to musíme potvrdit s papírově slabšími soupeři," vzhlížel už k nedělnímu kvalifikačnímu utkání Slováků v Bělorusku.

Jak si dál povedou Slováci v kvalifikaci ME 2016?
Postoupí z prvního místa
8 %
První místo neudrží, ale postoupí
72,3 %
Selžou se slabšími soupeři a nepostoupí
19,7 %
Celkem hlasovalo 9398 čtenářů.

Reklama