Hlavní obsah

VIDEO: Hamšík vše načal parádní trefou. Slovenská euforie trvá

Borisov/Bratislava

Fotbalisté Slovenska jsou po víkendu společně s Albionem jediným dosud stoprocentním týmem kvalifikace na Euro 2016. Slováci v neděli zvítězili v Borisově nad Běloruskem 3:1, dvěma góly se pod tříbodový zisk podepsal záložník Marek Hamšík. Sedmadvacetiletý rodák z Banské Bystrice konečně hraje v reprezentačním dresu v obdobné formě jako v italské Neapoli.

Úvodní trefa Marka Hamšíka v Bělorusku.

 
Článek

Svěřenci Jána Kozáka svého soupeře po celý zápas přehrávali, ale na úvodní trefu si počkali až do 65. minuty. Po Weissově přihrávce se parádní umístěnou ranou prosadil svým prvním gólem v utkání právě Hamšík. „Ukázal, že je velký hráč," liboval si slovenský kouč.

Jeho protějšek Georgij Kondratěv po nedělním utkání složil funkci. „Odstoupím, ale to neznamená, že naši hráči budou hrát lépe. Propastně zaostáváme za těmi nejlepšími, už 25 let," kritizoval výkon běloruských fotbalistů. To pochopitelně Slováci neřešili. Naši východní sousedé se kochali pohledem na tabulku skupiny C, kde mají po třech zápasech plný počet devíti bodů a pod sebou drží i obhájce evropského zlata ze Španělska.

„Myslel jsem si, že kvalifikaci začneme hrát až v Bělorusku," smál se trenér Ján Kozák. „Chceme si úspěch vychutnat a toužíme po dalších vítězstvích. Dala se tu dohromady výborná parta, a věřím, že společnými silami něco dokážeme. Zatím máme devět bodů, na postup jich ale potřebujeme nějakých třiadvacet," vypočítal Kozák.

Slováky čeká v tomto kalendářním roce ještě jeden kvalifikační zápas v makedonském Skopje. A dvojciferný počet bodů po čtyřech kvalifikačních zápasech by ještě vystupňoval současnou slovenskou euforii. „V první řadě musíme zůstat na zemi, protože ještě není nic vyhráno. Musíme si toho cenit a v Makedonii odehrát podobný zápas jako v Borisově," tvrdil Marek Hamšík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články