Hlavní obsah

Oslavy? Na ty je čas, ale v letadle jsme si s chutí zazpívali, řekl Kozáčik po třetí výhře Slováků

Borisov/Praha

Slovensko zažívá euforii, hráči i fanoušci si musejí připadat jako ve snu. Parta kolem Marka Hamšíka rozjela kvalifikaci o fotbalové ME 2016 ve velkém stylu, po výhrách na Ukrajině (0:1) a šokujícím domácím triumfu nad Španělskem (2:1), dokázala v neděli večer porazit v Minsku i domácí Bělorusko (3:1). „Je to fantazie! Na začátku v tohle nemohl nikdo čekat," řekl Sport.cz jeden z hlavních strůjců slovenské jízdy brankář Matúš Kozáčik.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Slovenský brankář Matúš Kozáčik zasahuje v kvalifikačním duelu v Bělorusku. Vpravo je obránce Martin Škrtel.

Článek

Velký počin, což famózní kvalifikační úvod splňuje, si zaslouží velkou oslavu. Podle Kozáčika však nebyl po nedělním duelu v Borisově prostor. A prý ani důvod. „Letěli jsme domů hned po zápase, na hotel jsme dorazili v pět ráno, takže nebylo kde slavit. Nicméně, v letadle jsme si s chutí zazpívali," podotkl Kozáčik.

„Užili jsme si to spíš na hřišti, ty nádherné pocity v nás zůstanou dlouho. Na oslavy je ještě čas, snad bude na konci proč slavit. EURO je totiž pořád hodně daleko, stačí jednou prohrát a Španělé nebo Ukrajinci nás mají," dodal brankář Plzně.

Kozáčik má možná životní formu. Nejprve vychytal výhru na Ukrajině (1:0), kde doslova čaroval, poté historický triumf nad Španělskem (2:1). V neděli v Bělorusku všechno korunoval nepřímou asistencí na třetí gól Šestáka. Jeho výkop lehce prodloužil hlavou útočník Nemec, míče se vzápětí zmocnil Šesták a skóroval. „Ale počítám si druhou asistenci jako hokejisti," smál se Kozáčik, podle kterého se na Slovenku rodí mužstvo, které může hodně dokázat.

„Oproti jiným jsme malá země, ale máme hráče vysoké kvality. Navíc se sešla skvělá parta. Umím si představit, že na nějaký úspěch dosáhneme. Těch devět bodů, které jsme získali, je rozhodně zasloužených. To je důležité zjištění," těší Kozáčika.

Postoupí fotbalisté Slovenska na ME 2016?
Ano
83,7 %
Ne
16,3 %
Celkem hlasovalo 3551 čtenářů.

Reklama

Související témata: