Hlavní obsah

Češi nastoupí v Kazachstánu bez Rosického! Nahradí ho Kolář

Astana
Aktualizováno

Bez svého kapitána Tomáše Rosického nakonec nastoupí česká fotbalová reprezentace v kvalifikačním duelu o postup na EURO 2016 v Astaně proti Kazachstánu. Záložník Arsenalu začne utkání, které má výkop v 18 hodin, kvůli potížím s lýtkovým svalem jen na lavičce.

Foto: Petr Horník, Právo

Záložník Tomáš Rosický začne proti Kazachstánu na lavičce.

Článek

Ještě před nedělním večerním tréninkem byl legionář z Arsenalu přesvědčen, že potíže pominou a bolest ustoupí. Však také zkoušel na umělém travnatém koberci pod střechou Astana Areny trénovat společně s ostatními... Jenže v závěru tréninku se bolestivě nakopnuté lýtko z pátečního duelu v Turecku znovu ozvalo a Tomáš Rosický se proto raději posadil na lavičku. Nechtěl riskovat...

"Každá hodina, ba i minuta odpočinku a regenerace může hrát vzhledem k náročnému programu a cestování roli," věřil trenér Pavel Vrba, že se kapitán jeho týmu nakonec do pořádku dá a proti Kazachům nastoupí.

Rosický věřil také... I na rozcvičku před zápasem vyběhl a zkoušel, jak na tom bude. Nakonec ale usoudil, že nemá smyslu riskovat. Bolest se ozývala, a proto s trenérem usoudili, že bude lepší, aby začal kvalifikační duel raději na lavičce náhradníků.

V záloze Rosického nahradí plzeňský Daniel Kolář. Jinou změnu trenér Pavel Vrba oproti utkání s Tureckem v sestavě neudělal. Národní tým tak nastoupí v tomto složení: Čech - Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Limberský - Vácha, Darida - Dočkal, Kolář, Krejčí - Lafata.

Reklama

Související témata: