Hlavní obsah

Srbové očekávají kontumační výhru. Vlajku jsem chtěl předat rozhodčímu, hájí se Mitrovič

Bělehrad

Skandál kolem nedohraného kvalifikačního utkání mezi Srbskem a Albánií o postup na fotbalové EURO 2016 si počká na své rozuzlení ze strany UEFA do příštího týdne. Srbská strana žádá kontumační výhru ve svůj prospěch, incident podle ní rozpoutali Albánci. V podobném duchu se hájí i srbský fotbalista Stefan Mitrovič, jenž létající vlajku, která celou událost rozpoutala, stáhl na zem.

Konflikt v kvalifikačním zápase mezi Srbskem a Albánií.

 
Článek
Fotogalerie

Albánská vlajka nad stadiónem v Bělehradu.

V závěru prvního poločasu se nad stadiónem v Bělehradě začala vznášet vlajka Velké Albánie, (zahrnující části Černé Hory, Srbska, Makedonie, Řecka a celého Kosova, které albánští nacionalisté považují za území náležící Albánii), která visela na dálkově ovládaném dronu. Celé zařízení se podařilo stáhnout na zem právě Mitrovičovi.

„Kvůli vlajce se musel zápas přerušit. My jsme ale především chtěli hrát fotbal, v jednom momentě jsem si všiml, že bych mohl na vlajku dosáhnout, což se mi také povedlo. Jak je jasně vidět ze záznamu, neměl jsem s ní žádné zlé úmysly. Chtěl jsem ji jen předat čtvrtému rozhodčímu, abychom mohli zase hrát fotbal," hájí se čtyřiadvacetiletý záložník německého Freiburgu, jenž prošel i Zbrojovkou Brno.

Srbský fotbalový svaz se ve svém oficiálním prohlášení hráče zastává a vinu za rozpoutání následných nepokojů přičítá albánským fotbalistům.

„Mitrovičovi se povedlo vlajku zachytit a, jak je vidět ze všech záznamů, začal ji v poklidu skládat, aby ji mohl dát čtvrtému rozhodčímu a zápas mohl pokračovat. Všichni srbští hráči i členové realizačního týmu byli v tu chvíli zcela v klidu bez jakýchkoliv náznaků použití síly či rozpoutání emocí. Nicméně albánští hráči reagovali velmi agresivně a Mitroviče fyzicky napadli," uvádí srbský svaz.

„Nechceme dopustit, aby se pachatelé, kteří takto poškodili fotbal, prezentovali jako oběti. Máme za to, že oni jsou přímo odpovědní za přerušení zápasu a očekáváme, že UEFA duel kontumuje výsledkem 3:0 ve prospěch Srbska," dodal svaz.

Albánci podle všeho očekávají obdobný výsledek, ale ve svůj prospěch.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články