Hlavní obsah

Trenér Del Bosque skončí po ME na lavičce španělské reprezentace

Madrid

Od fotbalistů Španělska odejde po mistrovství Evropy v roce 2016 trenér Vicente del Bosque. Třiašedesátiletý kouč, který tým dovedl k triumfu na mistrovství světa v roce 2010 a evropském šampionátu o dva roky později, to oznámil v rozhovoru pro deník As.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Vicente Del Bosque skončí po ME 2016 na lavičce španělské reprezentace.

Článek

"V životě není nikdy nic stoprocentní, ale mám v úmyslu dovést reprezentaci do Francie a pak skončit," řekl Del Bosque. "Půjde o postupný přechod, a i když už nebudu trénovat, budu i poté pracovat pro španělský svaz," přidal bývalý kouč Realu Madrid a Besiktase Istanbul.

Del Bosque vede reprezentaci od roku 2008 a v probíhající kvalifikaci evropského šampionátu má v plánu tým přebudovat. Po neúspěchu na mistrovství světa v Brazílii, kde Španělé jako obhájci titulu překvapivě vypadli už v základní skupině, totiž v národním týmu skončili Xabi Alonso, Xavi a David Villa.

V dosavadním průběhu bojů o Euro ve Francii Španělé porazili Makedonii a Lucembursko, ale senzačně prohráli 1:2 na Slovensku. Pro Del Bosqueho výběr to byla první kvalifikační prohra od října 2006.

Reklama

Související témata: