Hlavní obsah

VIDEO: Při skotském nájezdu se Varšava bavila. Bez zvěrstev to šlo i v Bosně

Varšava/Zenica

Jde to i jinak. Zvěrstva, bitky, drony, provokace, nenávist. To vše bylo k vidění ve spojitosti s fotbalem v minulých dnech. Bělehradské vášně s vlajkou Velké Albánie vlající před zraky vydrážděných Srbů jsou extrémem, ale k vidění během poslední série kvalifikačních fotbalových bitev byly i momenty úplně jiné, jak ukazují videa. Ale svým způsobem také extrémní. Naštěstí pozitivně.

Skotové ve Varšavě

 
Článek
Fotogalerie

Výměna dresů v bosenské Zenici

Skandování Belgičanů

Takhle to asi vypadat nemá. Konflikt v zápase mezi Srbskem a Albánií

Těžko si dělat iluze, že na těchto záběrech jsou zachyceni jen a jen svatoušci, ale chování skotských a polských příznivců ve Varšavě nebo bosenských a belgických fandů v dalších kvalifikačních utkáních vypadá vcelku sympaticky.

Skotským nájezdem se musela bavit celá Varšava. Ostatně fandové v sukních jsou vítanými hosty nejen pro hospodské. Sympatickou atrakcí bývají pro celou Evropu. V Polsku byli spokojeni s plichtou 2:2.

V bosenské Zenici při zápase s Belgií (1:1) dokonce šly stranou i některá bezpečnostní opatření. Šály a dresy mezi oběma stranami pomáhali měnit strážci pořádku, nakonec zástupce táborů nechali přiblížit se na tribuně až k sobě.

Belgické skandování: „Bosna, Bosna" jen dokumentuje pohodu, v jaké vše probíhalo. No představte si něco takového v případě srbských a albánských fandů. Nebo třeba i na některých našich stadiónech...

Reklama