Hlavní obsah

Island po porážce v Belgii nepanikaří. Byli jsme silní i bez opor, varuje Rumcajs Gunnarsson

Po čase zase prohráli, ale hlavní pro ně je plzeňská mise. Fotbalisté Islandu tak po porážce 1:3 v přípravném duelu v Bruselu nepanikaří. Proč také, když trenér Lars Lagerbäck dal šanci hned devíti náhradníkům proti tradičnímu složení základní sestavy. V kvalifikaci EURO 2016 zase vsadí ve Štruncových sadech na ty nejlepší. Zápas Česká republika - Island se hraje v neděli 16. listopadu od 20:45 v Plzni, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na Sport.cz.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Kapitán Islandu Aron Gunnarsson v souboji s Belgičany Edenem Hazardem (vlevo) a Axelem Witselem.

Článek
Fotogalerie

Tři zápasy, tři výhry a nula na kontě inkasovaných gólů. Islanďané mají kvalifikaci skvěle rozjetou a ani test v Belgii jejich sebevědomí nenahlodá.

„Existuje mnoho pozitiv, jež si můžeme z porážky 1:3 vzít," citují islandská média kapitána reprezentace Arona Einara Gunnarssona, legionáře z Cardiffu, který je na hřišti nepřehlédnutelný svým plnovousem á la loupežník Rumcajs.

„Hráli jsme proti opravdu kvalitnímu soupeři. A přestože trenér nechal odpočívat devět tradičních opor, byli jsme silní. Je vždy smutné prohrát, ale můžeme jít hrdí do dalšího utkání," varuje Gunnarsson český tým.

„Sestava se v kvalifikaci stabilizovala, ale je třeba zapojit i další hráče, které budeme v průběhu bojů ve skupině potřebovat. Nejsme z porážky rozhození, pozitivní atmosféra v týmu se nemění," ujišťuje kapitán.

Náhradníci se šance zhostili slušně

Kouč se s ním shoduje. „Samozřejmě je lepší vyhrávat, ale na naše sebevědomí a další výkony porážka mít vliv určitě nebude. Poučíme se z ní a ne nadarmo se říká: Co tě nezabije, to tě posílí," zůstává i trenér Lars Lagerbäck v klidu.

„Nastoupili jsme proti jednomu z nejlepších týmů světa, Belgie má třeba brankáře světové extratřídy," poukazuje kouč na Thibauta Courtoise, konkurenta Petra Čecha v Chelsea. „Přesto jsme zápas zvládli dobře. Kluci z lavičky se svojí šance zhostili slušně," těší Lagerbäcka.

„Prohru s Belgií nemá smysl moc pitvat. Důležitější je, abychom se připravili a soustředili na zápas s Českem," nabádá obránce Ragnar Sigurdsson.

Češi i Islanďané ve skupině A neztratili ani bod, Lagerbäckův tým vede tabulku díky lepšímu skóre.

Jak dopadne česká reprezentace proti Islandu?
Vyhraje
68,6 %
Bude remízovat
18,2 %
Prohraje
13,2 %
Celkem hlasovalo 7988 čtenářů.

Reklama