Hlavní obsah

Rusové jsou nespokojení, zřejmě skončí Capello

Moskva

Po sobotní prohře Ruska v duelu fotbalové evropské kvalifikace na hřišti Rakousks se patrně schyluje k ukončení angažmá italského trenéra Fabia Capella. Ruský ministr sportu Vitalij Mutko prohlásil, že hra týmu sotva dosahuje evropského průměru a očekává po analýze aktuálních problémů „drastické" změny. Úterní přípravný zápas s Maďarskem by tak mohl být pro Capella poslední ve funkci.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Italský kouč na lavičce Ruska Fabio Capello.

Článek

„Nikomu se nemohl líbit výsledek nebo úroveň hry našeho týmu. Spadli jsme do evropského průměru, možná ještě níž. Dnes jsme v podstatě zpátky v roce 2005, kdy jsme začínali prakticky od nuly," řekl serveru Sport Expres Mutko po zápase, který ve Vídni osobně sledoval v hledišti. Od svazového vedení požaduje důkladnou analýzu. „Je třeba komplexně zvážit situaci a do několika dnů oznámíme rozhodnutí, k jakému jsme došli. Jsem přesvědčený, že by mělo být drastického charakteru," řekl.

Rusové v kvalifikační skupině G vyhráli jen zápas s outsiderem Lichtenštejnskem, k tomu mají na kontě dvě remízy a sobotní porážku. Capello vede reprezentaci od července 2012, na letošním mistrovství světa jeho tým nedokázal ani jednou zvítězit a po dvou remízách skončil už v základní skupině.

Osmašedesátiletý Capello letos v lednu podepsal smlouvu do MS v Rusku 2018. Ročně by si měl vydělat devět milionů eur, ale od června nedostává výplatu. Svaz přiznal, že na jeho mzdu nemá peníze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články