Hlavní obsah

Češi? Nejtěžší soupeř, uznávají Islanďané. Neměli jsme je nechat hrát, povzdechl si kapitán

V úvodních třech zápasech kvalifikace o postup na mistrovství Evropy neztratili fotbalisté Islandu ani bod a navíc neinkasovali, v nedělní přímé bitvě o první místo ve skupině A se ale museli sklonit před českým týmem, s nímž v Plzni prohráli 1:2. Seveřané připustili, že domácí celek byl zatím jejich nejtěžším soupeřem v kvalifikaci a vyhrál naprosto zaslouženě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fotbalista Tomáš Sivok (vlevo) a Elmar Bjarnason z Islandu během kvalifikačního duelu o postup na ME.

Článek
Fotogalerie

Seveřané po předchozích třech zápasech sklízeli velkou chválu a uznání, v Plzni ale proti aktivně hrajícím Čechům neuspěli. Sice vstřelili rychlý vedoucí gól, ale v dalším průběhu byli horší a domácí celek skóre otočil. "Zápas proti Česku byl asi nejtěžším, co jsme zatím v téhle skupině hráli. Nenašli jsme odpověď na jejich hru," ocenil tým Pavla Vrby záložník Aron Gunnarsson.

"Možná jsme skórovali až moc brzo. Příliš jsme se pak zatáhli a nechali je hrát. Pokud necháte takový tým jako Česko hrát, doplatíte na to," dodal kapitán poraženého týmu.

Islanďané proti českému celku inkasovali vůbec první dvě branky v kvalifikaci. V předchozích zápasech udrželi čisté konto, když porazili Turecko a Lotyšsko 3:0 a Nizozemsko 2:0.

Reklama

Související témata: