Hlavní obsah

Bulhar Penev je dalším odvolaným fotbalovým koučem

Sofia

Bulhar Ljuboslav Penev je dalším trenérem, který doplatil na špatné výsledky ve fotbalové kvalifikaci o mistrovství Evropy. Bývalý reprezentační útočník byl ve čtvrtek odvolán, u bulharského týmu skončil po třech letech. V listopadu 2011 nahradil Němce Lothara Matthäuse, kterému se nedařilo v kvalifikaci na minulé Euro 2012.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Dobře si nevedl ani Penev. Po "povinné" výhře nad Ázerbájdžánem Bulhaři prohráli s Chorvatskem i Norskem a pak doma zaváhali remízou 1:1 s Maltou.

"Ukončili jsme Penevův kontrakt. Tým nehrál dobře a my jsme takřka ztratili šanci dostat se na ME 2016. Doufáme, že nového kouče budeme mít od Nového roku a určitě to nebude cizinec," řekl šéf bulharské unie Borislav Mihajlov.

Osmačtyřicetiletý Penev měl smlouvu ještě na rok do konce kvalifikačního cyklu. Potkal ho však stejný osud jako čtyři kouče, kteří přišli o místo za poslední dva týdny. Před Penevem skončili Dick Advocaat u Srbů, Claudio Ranieri u Řeků, Temuri Kecbaja u týmu Gruzie a Safet Sušič u fotbalistů Bosny a Hercegoviny. Nejistý osud má i Fabio Capello na lavičce Ruska.

Reklama

Související témata: