Hlavní obsah

Rajtoral se vrací do reprezentace, zbývající dva hráče Vrba povolá v neděli

Praha

Útočníci mu dělají vrásky. Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba zatím stále váhá, koho ještě povolat před utkáním kvalifikace mistrovství Evropy proti Lotyšsku. Ve čtvrtek byl dodatečně nominován plzeňský univerzál František Rajtoral, další dvě jména kouč vysloví až v neděli. S Lotyši hraje národní tým 28. března v pražském Edenu, pak se přesune do Žiliny k přátelskému střetnutí se Slovenskem (31. března).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník František Rajtoral.

Článek

"Očekáváme, že Lotyši budou především pečlivě bránit. Proto hledáme hráče, kteří si s tím poradí," avizoval Pavel Vrba.

Plzeňský univerzál František Rajtoral je očekávanou volbou. Devětadvacetiletý hráč, který může nastupovat na pravém kraji obrany či zálohy, dostává od Vrby šanci v národním týmu poprvé od loňského března a přípravného duelu s Norskem.

„Vzali jsme Františka do týmu kvůli jeho dobré jarní formě, a také proto, že má zažitý styl hry, který v reprezentaci praktikujeme," vysvětlil Vrba.

Rajtoral zatím v reprezentaci nasbíral čtrnáct startů a zúčastnil se mistrovství Evropy v roce 2012.

Jediným útočníkem zatím zůstává Lafata

V nominaci tak nadále zůstává jediný útočník, sparťan David Lafata. S Matějem Vydrou se počítá pro přípravné zápasy lvíčat, Vrba uvažuje o slávistovi Milanu Škodovi a Tomáši Necidovi z nizozemského Zwolle. Ani o jednom však zřejmě není momentálně zcela přesvědčen, proto si vzal dalších pár dnů na rozmyšlenou.

Na Lotyše zatím povolal rovných dvacet hráčů, do konce týdne ukáže na další dva. „Věc definitivně uzavřeme v neděli po odehrání ligových zápasů. Platí, že nominujeme dva ofenzivní hráče," potvrzuje Vrba.

Národní tým v rozehrané kvalifikaci vede tabulku skupiny A s plným bodovým ziskem.

Reklama

Související témata: