Hlavní obsah

Bundesligou protřelý Gebre Selassie je po roce zpět v reprezentaci. Už jako otec

Praha

Kvůli zranění vypadl na rok z fotbalové reprezentace, život mu to ovšem vykompenzoval narozením syna. Možná i proto Theodoru Gebre Selassiemu nepřišla dvanáctiměsíční pauza dlouhá. „Ten rok utekl strašně rychle,“ pověděl obránce Brém, který v národním týmu nastoupil naposledy loni v březnu v přípravě s Norskem (2:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie na srazu fotbalové reprezentace před zápasy s Lotyšskem a Slovenskem.

Článek
Fotogalerie

Rozhovor s hráči fotbalové reprezentace

Rozhovor s trenérem fotbalové reprezentace Pavlem Vrbou

Jeho trable začaly v závěru letní přípravy. Osudnou se mu stala účast na nepovinném tréninku, což si zpětně vyčítá. „Přehnal jsem to, jel jsem už trochu přes závit. Bohužel se mi to projevilo na koleni, kde vznikla únavová, vlásečnicová zlomenina," popisoval Gebre Selassie.

Stav jeho kolene se postupně zhoršoval, těsně před začátkem bundesligy zjistil, že nemůže jít do sprintu. Následovala mnohatýdenní pauza, do sestavy se vrátil až koncem října. Od té doby válí, bez dvou minut strávil na pravé straně obrany Brém kompletní minutáž, tým po jeho příchodu nastartoval výsledkový obrat.

„Daří se nám, to je skvělé. Myslím, že máme na to, měřit se s každým," pochvaluje si 28letý obránce, který v únoru prodloužil s Werderem smlouvu do roku 2018.

Na syna měl víc času

Rekonvalescenci mu zpříjemňoval čerstvě narozený syn Noe, na něhož měl o to víc času. „Pochopitelně to bylo, a stále je náročné, ovšem hrozně fajn. Teď už se vyspím mnohem víc, první měsíce byly z pohledu spánku strašné," zlobil se naoko Gebre Selassie.

„Jsem zkušený táta, před tréninky a zápasy spím v jiném pokoji, abych nebyl unavený," dodal s úsměvem zadák, jehož pozici v národním mužstvu obsadil sparťan Pavel Kadeřábek.

Vzhledem k jeho vynikajícím výkonům neměl trenér Pavel Vrba potřebu hledat jiné alternativy, i když jako záložní variantu měl plzeňského Radima Řezníka. Jenže ten si v generálce na jaro přetrhl zkřížený vaz v koleni, a když se nedávno zranil i Kadeřábek, cesta k návratu do reprezentace byla pro Gebre Selassieho volná. Bylo jisté, že na něj Vrba ukáže. „Asi bych lhal, kdybych tvrdil, že mě nenapadlo, že se moje šance na návrat zvětšila," přiznal.

Jak dopadne kvalifikační duel ME mezi Českem a Lotyšskem?
Vyhrají Češi
88 %
Zápas skončí remízou
7,4 %
Zvítězí Lotyši
4,6 %
Celkem hlasovalo 15649 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články