Hlavní obsah

Mladý střelec Kane září i v reprezentaci Anglie

Londýn

Útočník Harry Kane potvrdil skvělou formu i v anglické reprezentaci. Jednadvacetiletý fotbalista nastoupil v pátečním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy proti Litvě ve Wembley za národní tým poprvé a hned jednou brankou přispěl k výhře 4:0.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Mladý fotbalista Harry Kane zažívá neobyčejnou sezónu, a to na všech frontách.

Článek

Kane přišel na hřiště v 71. minutě a už po 79 sekundách uzavřel skóre zápasu. „Je to trochu jako pohádka, ale je pěkné, když se pohádky mění ve skutečnost. A věřím, že vidíme pouze začátek jedné skvělé kariéry," uvedl trenér Anglie Roy Hodgson.

„Má skvělou sezónu a svůj debut v reprezentaci korunoval pěknou brankou," řekl kouč v narážce na Kaneovu oslnivou formu. Útočník Tottenhamu se s 19 góly dělí s Diegem Costou z Chelsea o první místo v tabulce střelců anglické ligy, celkem v sezóně za londýnský celek dal 29 branek.

„Na tenhle zápas nikdy nezapomenu, je to opravdu splněný sen," prohlásil Kane. „Trochu se mi z toho točí hlava, ale užívám si každou minutu, protože přesně o takových věcech jako malý kluk sníte," řekl útočník, který může startovat i na letním evropském šampionátu hráčů do 21 let v České republice

Anglie i díky jeho zásahu v kvalifikační skupině E vyhrála všech pět dosavadních zápasů a má skóre 15:1. „Od mistrovství světa hrajeme fantasticky. Hodně týmů se musí při pohledu na naši hru třást strachy," prohlásil útočník Wayne Rooney, který k výhře nad Litvou pomohl jednou brankou.

Reklama

Související témata: