Hlavní obsah

Špatně jsem se rozhodl, uznal Dočkal. Češi tak jsou nakonec rádi za bod

Praha

Nevstoupili do zápasu úplně ideálně, jeden okamžik je však srazil hodně dolů. Špatně rozehraná útočná standardka nabídla Lotyšům vedoucí gól. A přestože čeští fotbalisté ztratili v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 první body, nakonec jsou za remízu 1:1 vděční. „Špatně jsem se rozhodl,“ řekl na rovinu Bořek Dočkal, jehož špatná rozehrávka vedla k pohromě. „Nemysleli jsme si, že z tohoto zápasu budeme brát bod,“ dodal zklamaně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Necid v utkání s Lotyšskem.

Článek
Fotogalerie

Rozehrávané standardky je tentokrát přišly draho. Již v úvodu zápasu jim po jedné z nich soupeř málem pláchl. Fotbalisté však varování nedbali - a ve 30. minutě za to zaplatili. Dočkal riskantně rozehrál na Plašila, zaskočený záložník míč ztratil - a Višnakovs své dlouhé sólo proměnil.

„Nechtěl jsem svůj záměr předem signalizovat, asi jsem Jardu zaskočil. Na poslední chvíli mi přišlo, že mají vzadu moc vysokých hráčů a že bych tudíž neměl kopat do vápna. Rozhodl jsem se špatně. Až dosud nám v kvalifikaci standardky na riziko vycházely. Teď bylo znát, že Lotyši jsou na ně výborně připravení," líčil Bořek Dočkal.

„Co jsem si říkal, když jsem viděl, jak ztrácíme míč bez zajištění vzadu? Že je to v... Že to není dobré," přidával se Theodor Gebre Selassie.

„Máme různé varianty standardek, ale tahle nebyla dobře rozehraná," mrzelo Václav Pilaře, autora vyrovnávacího gólu z 90. minuty.

Jedeme dál, vyzval Čech

Defenzivně laděný soupeř mohl od té doby hrát na brejky. Přesně to mu vyhovovalo a senzační výhru málem ubránil.

„Vzhledem k průběhu zápasu je bod plusový," přiznal brankář Petr Čech. „Nakonec jsme po Necidově šanci v poslední minutě nastavení mohli mít i tři. Ale po jednom zápase, který nevyšel výsledkově a v prvním poločase ani herně, se nesmíme vzdávat. Jedeme dál!" vyzval gólman.

„Mohli jsme sice vyjít úplně naprázdno, ale i tak je bod málo. Teď se musí ukázat síla a mentalita našeho týmu," konstatoval záložník Vladimír Darida.

„Kdyby nám někdo před kvalifikací řekl, že budeme mít po pěti zápasech třináct bodů, asi bychom je brali. Projevilo se, že jsme hráli po dlouhé přestávce. Ale svědomí můžeme mít čisté. Celý týden jsme měli kvalitní a stoprocentní přípravu, jen jsme to bohužel neprodali v zápase," zdůraznil Čech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články