Hlavní obsah

Čech: Jedeme dál! První ztráta by nás měla spíš nakopnout

dos, zpSport.cz

Ani na pátý pokus neudržel čisté konto. Podstatnější však je, že fotbalová reprezentace ztratila domácí remízou 1:1 s Lotyšskem v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 první body. „Kdyby nám někdo před kvalifikací řekl, že budeme mít po pěti zápasech třináct bodů, asi bychom je brali,“ utěšuje se brankář Petr Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech po utkání kvalifikace ME 2016 s Lotyšskem.

Článek
Fotogalerie

Proti Lotyšům jste byli jasnými favority, ale nepotvrdili to.

Prohrávali jsme většinu zápasu, a vyrovnali až na konci. V poslední minutě nastavení jsme ale měli také smůlu, že Tomáš Necid trefil spoluhráče na čáře. Nakonec jsme tedy mohli mít tři body. Důležité je, že jsme ani při nepříznivém vývoji nesložili zbraně, hráli dál a nakonec mohli s trochou štěstí zápas otočit.

Remíza je málo...

Bod nakonec můžeme brát jako plusový. Kdyby nám někdo před kvalifikací řekl, že budeme mít po pěti zápasech třináct bodů, tak bychom je brali. Zápas se nepovedl výsledkově a první poločas ani herně, ale věřím, že by nás to mělo spíš nakopnout, abychom další zápas vyhráli. Jedeme dál!

Proč bylo utkání tak hektické?

Někdy se prostě stane, že se vám nepovede dobře vstoupit do zápasu - a pak se to honí. Jako tentokrát. Projevilo se také, že jsme hráli po dlouhé přestávce. Ale svědomí můžeme mít čisté. Celý týden jsme měli kvalitní a stoprocentní přípravu, jen jsme to bohužel neprodali v zápase.

Chvilku před vyrovnáním jste mohli dostat gól na 0:2. Jablonecký legionář Šabala netrefil prázdnou branku.

Míč přelétával Davida Limberského, tak jsem vyběhl. Jenže Davidovi míč přistál na boku a já byl v tu chvíli mimo hru. Rozmýšlel jsem se, jestli se vracet, nebo hrát stopera. Šabala o mě naštěstí nevěděl, museli na něj křiknout. Branku naštěstí těsně minul. Kdyby vedli 2:0, mohlo být hotovo.

Riskantně rozehraná standardka, po níž jste inkasovali, vás i tak přišla draho.

Bohužel. Je škoda dostat gól takovým způsobem. Nerozehráli jsme standardku tak, jak jsme chtěli, a dopadlo to pro nás špatně.

Reklama

Související témata: