Hlavní obsah

Muž posledních minut Pilař přispěl Vrbovi již třetím bodem

Praha
Aktualizováno

Závěry zápasů, to je jeho. V prvním duelu proti Nizozemsku využil v první minutě nastavení hrubku soupeře a vstřelil vítězný gól na 2:1. V sobotu večer proti Lotyšsku zase v 90. minutě aspoň vyrovnal na konečných 1:1. Díky Václavu Pilařovi tak má fotbalová reprezentace v kvalifikaci ME 2016 o tři body víc, než mít mohla. „Míč se ke mně dobře odrazil a já to propálil do brány,“ popsal vyrovnání.

Foto: David W Cerny, Reuters

Český záložník Václav Pilař (vlevo) a Lotyš Kaspars Gorkšs.

Článek
Fotogalerie

Funguje jako muž posledních minut. Za specialistu na trefy v závěru se však nepovažuje. „Je to gól. A je jedno, jestli ho dáte v první nebo devadesáté minutě," usmívá se Václav Pilař.

Spekulovalo se před zápasem, že by se mohl objevit v základní sestavě místo Ladislava Krejčího. Na hřiště ale přišel až do druhé půle místo Jaroslava Plašila.

„Měl jsem hru rozhýbat. Byl jsem nažhavený, hodně jsem se na zápas těšil. Bavilo mě to," popisuje Vrbův žolík. „Měli jsme být proti Lotyšům přímočařejší, hledat víc situací jeden na jednoho. Ve druhém poločase jsme byli víc na míči a nebezpečnější, ale do přestávky to nebylo z naší strany až tak dobré," líčí hráč plzeňské Viktorie.

Bod je málo, chtěli tři

Naštěstí pro Vrbův tým byl v závěru utrápeného duelu na správném místě. Doklepl do sítě vyraženou střelu plzeňského kumpána Václava Procházky. „Předtím propadl míč na zadní tyč již dvakrát, ale já ho čekal jinde. Do třetice se konečně odrazil dobře a já to propálil do brány."

Šestadvacetileté křídlo trefilo aspoň bod, který ovšem reprezentanti rozhodně neoslavují. „Remíza je samozřejmě zklamání, chtěli jsme získat všechny tři body. K nim jsme nakonec měli blízko v poslední minutě nastavení, ale gól by kvůli ofsajdu asi stejně neplatil. I z toho, co jsme si vytvořili, jsme některé šance měli proměnit, nebo si vytvořit ještě lepší," mrzí Pilaře.

Eden není pro reprezentaci rájem

Jako by byl pražský Eden pro národní tým prokletý. V minulé kvalifikaci tady prohrál s Arménií a ani pro kouče Pavla Vrbu není šťastným místem. S Plzní se mu tady v Lize mistrů nedařilo, s reprezentací tu v přípravě s Norskem jen remizoval. Marně kouč doufal, že Lotyšsko jeho tým porazí a Eden bude pro nároďák nikoli peklem, ale konečně rájem.

„I další zápasy bych klidně hrál zase tady. Jednou už to musíme v Edenu prolomit," ujišťuje Pilař.

Sobotní ztráta nakonec není pro Čechy tak citelná vzhledem k tomu, že Nizozemsko doma také remizovalo s Tureckem.

Reklama

Související témata: