Hlavní obsah

Našel se černohorský fanoušek, jenž brankáře Akinfejeva zranil světlicí

Podgorica

Černohorský fanoušek podezřelý ze zranění ruského brankáře Igora Akinfejeva v pátečním zápase evropské fotbalové kvalifikace se sám přihlásil policii. Pětadvacetiletý muž přišel na stanici v sobotu odpoledne, tedy necelých 24 hodin po vhození světlice na gólmana. Divoké utkání v Podgorici se nedohrálo.

Foto: Stringer, Reuters

Ruský brankář Akinfejev zamířil po zásahu světlicí do nemonice. Údajně utrpěl popáleniny a otřes mozku.

Článek

Akinfejeva zasáhla světlice krátce po úvodním výkopu do hlavy. Musel střídat a byl odvezen do nemocnice, podle lékaře ruského týmu utrpěl otřes mozku a má popáleniny na krku. Fanoušek byl identifikován pomocí videozáznamu a policie ho od páteční noci hledala.

„V 17:45 (v sobotu) se muž s iniciály L.L. sám dostavil v doprovodu svého právního zástupce," oznámilo ministerstvo vnitra Černé Hory.

Po Akinfejevově zranění byl zápas přerušen zhruba na půl hodiny. Další problémy nastaly o poločasové přestávce, kdy musela policie zasáhnout při potyčkách diváků. Duel byl ukončen v 68. minutě.

O osudu rozhodne disciplinární komise UEFA, která čeká na zprávu delegáta a rozhodčího. Rusko krátce po utkání podalo protest proti tomu, že s ukončením zápasu zástupci UEFA otáleli. Černé Hoře nyní hrozí vysoký trest.

Reklama

Související témata: