Hlavní obsah

Reprezentanti odletěli k derby na Slovensko, naladili se na Fotbalistovi roku

Praha

Remíza s Lotyšskem je minulostí, fotbalová reprezentace v pondělí dopoledne vyrazila z Prahy do Žiliny k úternímu přípravnému duelu se Slovenskem. V týmu již nejsou kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech, obránce David Limberský a útočník David Lafata, kteří dostali po kvalifikaci volno. Šanci by měla využít řada hráčů, kteří nebyli v minulých reprezentačních zápasech tolik vytížení.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Dobře naladěný brankář Tomáš Vaclík před odletem v Praze.

Článek
Fotogalerie

Foukal silný vítr, ale ve vrtulovém stroji je čekala jen slabá hodinka letu. „Tak blízko jsem asi ještě nikdy nikam neletěl. Sotva si sedneme, už budeme vystupovat," usmíval se v Ruzyni brankář Tomáš Vaclík.

Nároďák zklamala sobotní remíza 1:1 s Lotyšskem, hráčům pak přišlo vhod nedělní vyhlášení Fotbalisty roku. „Víme, že ideální to nebylo, ale k Lotyšsku už jsme se moc nevraceli. V neděli jsme si s přítelkyněmi užili vyhlášení, byl to fajn večer," řekl Václav Kadlec.

Pro něj a řadu dalších je prestižní derby výzvou. „Těším se. Snad dostanu nějaký prostor na hřišti, abych dokázal, že jsem v reprezentaci po právu," dodal Kadlec.

Šance pro další adepty

„Čtyři měsíce jsme se neviděli a proti Lotyšům se ukázalo, že někteří hráči nemají takovou formu jako na podzim. Na Slovensku bychom se rádi vrátili na vítěznou vlnu. Noví hráči mohou ukázat, že jsou lepší než ti, co nastupují stabilně," hodil mužstvu rukavici trenér Pavel Vrba.

Chytat bude Vaclík, který má v nároďáku roli jako řada dalších fotbalistů mířících na Slovensko.

„Jedničkou je Petr Čech, ale my za ním musíme být stále připravení. I já chci dokázat, že je na mě spolehnutí pro případ, že by Čechíno chytat nemohl," poukázal gólman Basileje.

Vrba je v Žilině jako doma

Nejvíc se však těší kouč, čerstvý Trenér roku. Vždyť Pavel Vrba právě v Žilině v letech 2006 - 2008 působil a získal s ní i mistrovský titul.

„Pro mě to určitě je specifický zápas. Právě z Žiliny jsem se odrazil někam, kde jsem ani nečekal, že jednou mohu být... Spousta známých mi předem volala, že zajdeme na kafe, takže v hotelu asi moc času mít nebudu," avizoval Vrba s úsměvem.

Zápas Slovensko - Česká republika se hraje v úterý od 20:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: