Hlavní obsah

Nastavená pravidla se nemění, ujišťují Vrba a Dovalil ve společném prohlášení

Praha

Někteří fotbalisté se měli po kvalifikačním duelu s Lotyšskem přesunout z áčka do jedenadvacítky, kterou čekal zápas s Portugalskem. Nestalo se, Ladislav Krejčí i Václav Kadlec jeli s áčkem na Slovensko. Kouč lvíčat Jakub Dovalil si posteskl, že z toho není happy, kormidelník národního týmu Pavel Vrba mu poněkud nakvašeně vzkázal, že áčko má vždycky přednost. Zbytečnou slovní přestřelku má ukončit společné prohlášení obou trenérů. Ujišťují v něm, že nastavená pravidla se nemění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Byl spor o Ladislava Krejčího a spol. opravdu zažehnán...?

Článek

Zbytečné napětí mezi oběma týmy zavládlo po vyjádření jejich trenérů před zápasy s Portugalskem, respektive na Slovensku. Ve čtvrtek večer přišlo ze Strahova společné prohlášení Pavla Vrby a Jakuba Dovalila.

„Navzdory událostem posledních dní, kdy se v médiích intenzivně řešily záležitosti týkající se nominací a využívání hráčů v reprezentaci "A" a U21, mezi oběma týmy není nesoulad. Po právě skončených reprezentačních akcích byla na společném setkání znovu potvrzena platnost dříve nastavených nominačních pravidel. Na nich se ani v blízké budoucnosti nic měnit nebude," ujišťují trenéři.

K dalšímu napětí by tedy dojít nemělo.

"Kritéria před červnovými reprezentačními akcemi jsou jasně daná: do nominace reprezentačního "A" týmu, který 12. června sehraje utkání kvalifikace ME na Islandu, mohou být zapojeni i hráči, kteří věkově spadají do kategorie U21, ale jejich forma a aktuální výkonnost je v daný moment oprávní k zařazení do áčka. Pokud tito hráči zmíněnou akci s "A" týmem absolvují, okamžitě po návratu do České republiky budou již 13. června k dispozici výběru U21 a jeho závěrečné přípravě na mistrovství Evropy," praví se v prohlášení.

Áčko má výborně rozehranou kvalifikaci ME 2016, v níž ztratilo první body až sobotní remízou s Lotyšskem. Lvíčata se zase chystají na domácí evropský šampionát, největší akci, jakou může český fotbal uspořádat. Ve hře navíc bude i postup na olympiádu.

"Úspěch na domácím ME U21 je společným přáním celé Fotbalové asociace České republiky, stejně jako v případě "A" týmu a rozehrané kvalifikaci o postup na ME. Věříme tedy, že toto naše vyjádření rozptýlí všechny zbývající pochybnosti. Je zároveň také posledním, které k danému tématu poskytujeme," shodují se Vrba s Dovalilem.

Reklama

Související témata: