Hlavní obsah

Čech má zajímavý výběr klubů, těší Vrbu. Hlavně ať chytá

dos, zpSport.cz

Fotbalová sezóna pomalu končí, národní tým má však jarní vrchol teprve před sebou. V pátek 12. června nastoupí v kvalifikaci na Islandu a jakýkoliv bodový zisk by reprezentaci výrazně přiblížil ke startu na mistrovství Evropy 2016. Trenér Pavel Vrba nejenže chystá přípravu na důležitou bitvu, ale je také zvědavý, jaký bude v příští sezóně klubový osud opor národního týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba.

Článek

Sledujete, jaké kluby mají zájem o Petra Čecha?

Líbí se mi každý, o nichž se píše. Besiktas, Paris St. Germain, Arsenal, to je zajímavý výběr. Jen mu přeji, ať si vybere klub, kde bude spokojený a bude pravidelně chytat.

To v letošní sezóně neplatilo - a na jaře přestal zase hrát i Tomáš Rosický.

Měl to v Arsenalu trochu složitější. Byli jsme spolu ve spojení na telefonu. Avizoval jsem, že v reprezentaci potřebujeme hráče, kteří ve svých klubech nastupují. Sami však uznáte, že Tomáš je trošku něco jiného. I když si za Arsenal zahrál jen chvilku, vždycky přinesl na hřiště oživení. A v reprezentaci vždy patřil k nejlepším. Není to hráč, který by někde začínal.

Co říkáte tomu, že i novou sezónu zahájí Rosický v Arsenalu? Spekuluje se, že by v srpnu stejně mohl odejít někam jinam.

Nevím, jakou má pan Paska s Tomášem variantu, to je otázka spíš na ně. Rozhodli se pro přípravu v Arsenalu, asi mu to vyhovuje. A co bude v srpnu, to já nedokážu posoudit. Nemyslím si, že by Tomáš chtěl absolvovat další takovou sezónu jako letos. Fotbalové umění má stále v sobě. Bude chtít dostávat víc prostoru.

Hráčův agent Pavel Paska uvedl, že kvůli Arsenalu odmítl Rosický nabídky z Kataru, Ameriky, Saúdské Arábie či Spojených arabských emirátů. Oddechl jste si, že to je vzhledem k potřebám reprezentace dobře?

Na posledním srazu jsme spolu s Tomášem mluvili, věděl jsem, jak se asi rozhodne. Někdy dávají manažeři informace, jako by každý hráč měl sto nabídek. Proto reaguji až na konkrétní informace, žádné předběžné jsem neměl.

V bundeslize sestoupil Daridův Freiburg. To pro vás může být další problém, že?

Zatím to problém není, ale v budoucnu uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Jestli Vláďa ve Freiburgu zůstane, nebo půjde jinam.

Reklama