Hlavní obsah

Reprezentace by se odmítat neměla, říká Krejčí a Janov zatím nekomentuje

Praha

Měl by být mužem na roztrhání. S fotbalovou reprezentací poletí na Island, kde národní tým sehraje 12. června důležitý kvalifikační duel. Hned po návratu by se pak záložník Ladislav Krejčí měl připojit k týmu do 21 let, který bude od 17. června hostitelem mistrovství Evropy. Letní dovolenou mladý reprezentant letos ani neplánuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí (uprostřed s číslem 19) se raduje se spoluhráči po vítězství nad Islandem.

Článek

Počítáte s létem bez dovolené?

Zatím jsme to neřešili. Nominaci do áčka i jedenadvacítky mám. Pokud se všechny strany dohodnou, neměl by být problém. Hrát na Euru chci, ale musí s tím souhlasit klub. Když nebude žádný problém, tak reprezentace by se odmítat neměla.

Nemáte obavy, že náročný závěr sezóny můžete odnést slabší formou na startu příštího ročníku?

Stát se to může, ale taky nemusí. Jsem mladý, bude mi třiadvacet, měl bych to zvládnout. Věřím, že když Euro odehraju, bude pak všechno v pohodě. Uvidíme, jak se to vyvine.

Domácí šampionát je pro vás určitě lákadlem.

Samozřejmě, je to největší akce, kterou může Česká republika uspořádat. Sejdeme se s klukama, s nimiž jsem vyrůstal. Nevím, kdy se mi zase poštěstí si s nimi zahrát.

Sparta má v nominaci včetně hostujících osm hráčů a šest z vás pamatuje stříbro ze šampionátu devatenáctek z roku 2011. Takže znovu do finále...?

Spojitost s devatenáctkou mě také nenapadla. Bylo by krásné dostat se do finále, ale to je zatím daleko. Věřím, že sílu máme a že ji ukážeme. Něco jsme spolu zažili a skvělá parta je naší výhodou. Pak je cesta k úspěchu jednodušší.

Během jara jste neměl optimální formu. Jak se vypořádáváte s rostoucí kritikou?

Pochopitelně ji vnímám, ale nepatlám se v tom. Potkal mě útlum, který přijde na každého fotbalistu. Hraji ve Spartě a v národním týmu, kde je to hodně vidět. Tak to i beru. Tlak unesu, jsem v klubu odmalička. Soustředím se jen na sebe, makám a věřím, že se to otočí.

A co přestup do zahraničí? Mluví se třeba o zájmu obou janovských klubů.

Po žádném přestupu jsem se zatím nepídil. Mám před sebou ještě kus sezóny a soustředím se jenom na ni.

Reklama

Související témata: