Hlavní obsah

Turci Sivoka podezřívají, že pašuje uprchlíky. A Spartu by mu musela schválit žena

Angažmá v Besiktasi Istanbul o víkendu ukončil, budoucnost ještě nemá ujasněnou. Stoper Tomáš Sivok nemá o nabídky nouzi, k návratu ho láká také Sparta, v níž byl před odchodem do světa nejmladším kapitánem. Zkušený fotbalista se však momentálně koncentruje na reprezentaci a její duel na Islandu. A také na stěhování z Turecka, které není tak jednoduché.

Tomáš Sivok o svém konci v Turecku a novém angažmá.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Už máte v Turecku sbaleno?

Je to trochu složitější. Poslal jsem si kamión z Čech, ale nepustili ho přes hranice. Když byl prázdný, celníci si mysleli, že se v něm budou pašovat lidi... Tak jsem si musel objednat kamión turecký a čekám, kdy stěhování začne. Věci mi ještě nedorazily, mám jen jediný kufr.

Máte představu o své klubové budoucnosti?

Nějaké nabídky mám, je jich docela dost, ale soustředím se hlavně na reprezentaci. Rozhodne se asi až po Islandu.

A co Sparta, která veřejně deklaruje, že o vás má velký zájem?

Zatím jsem tady nebyl, ale můj manažer Jirka Müller už s ní jednal. Sedneme si na to, možností je víc. Finální jednání je vždycky dlouhé, to jsem poznal v zimě nebo před třemi lety. Hlavně chci jít někam, kde budu hrát, abych se dostal na mistrovství Evropy, To je můj velký cíl.

Je váš návrat na Letnou reálný?

Sparta není blíž než ostatní nabídky. Musím přizvat také manželku, které se zatím zpátky do Čech moc nechce. Nejradši by zůstala ještě v Istanbulu. Malý jde do školy až příští rok, takže sezónu na to být ještě venku mám. Musíme všechno pořádně probrat, zatím se k žádné variantě nekloním.

Na jaře jste měl zdravotní problémy. Berete jako satisfakci, že jste zase zdravý a zpátky v reprezentaci?

Satisfakcí je pro mě hlavně to, jak se se mnou rozloučili fanoušci Besiktase i celý klub. Bylo to krásné a musím poděkovat trenérovi Biličovi, který si postavil hlavu a řekl, že budu hrát. On v klubu také končí a argumentoval, že když jsme před dvěma lety spolu začali, tak také spolu skončíme.

Rozloučil jste se výhrou 2:1 nad Genclerbirligi.

Byli jsme domluvení, že v případě dobrého výsledku mě trenér v závěru vystřídá, což se stalo. Fanoušci se se mnou rozloučili, stejně tak spoluhráči. Měl jsem i velkou tiskovku, dostal památeční brož, dres... Fanoušci pak za mnou dokonce přijeli i na letiště. O Turecku se říká, že vás tam vždycky slavně vítají, ale pak utíkáte s jedním kufrem a ve zlém. Hodně si vážím, že se to v mém případě nestalo.

Reklama

Související témata: