Hlavní obsah

Šok pro reprezentaci i Spartu! Lafata si poranil koleno, na Island narychlo povolán Škoda

Praha
Aktualizováno

Nejlepší ligový kanonýr David Lafata si za týden kvalifikační duel na Islandu nezahraje. V pátek si poranil v modelovém utkání na Strahově koleno a minimálně měsíc se bude léčit. Podrobné vyšetření v nemocnici naštěstí nepotvrdilo původní podezření na přetržené vazy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata před tréninkem.

Článek

„Dostal jsem centr zleva, vyskočil na něj a dal gól. Při dopadu jsem ucítil, jak mi ruplo v koleně. Únava materiálu... Naštěstí to je jen modřina na kosti. Zkřížené vazy vydržely," řekl pro sport.cz a Právo David Lafata. Ještě v pátek po důkladném vyšetření a ošetření v Ústřední vojenské nemocnici si jej odvezla manžela Kamila domů na jih Čech.

„Jedná se o distorzi kolene, což je na čtyři až šest týdnů odpočinku, podle toho, jak se bude zranění hojit. K žádnému dalšímu poškození nedošlo," dodal lékař české fotbalové reprezentace Petr Krejčí, který hráče z tréninku doprovodil do nemocnice.

Nemilé starosti tak má kouč národního mužstva Pavel Vrba, protože Lafata samozřejmě ke kvalifikačnímu střetnutí na Island s mužstvem nepoletí.

„Namísto Lafaty povolal reprezentační kouč okamžitě slávistického útočníka Milana Škodu," informoval tiskový mluvčí Ondřej Lípa o korektuře, k níž v původní nominaci došlo.

Škoda v letošním ligovém ročníku dlouho soupeřil s Lafatou o korunu krále střelců, v posledním kole však o ni přišel a s 19 góly skončil mezi tuzemskými kanonýry druhý. Teď se konečně dočká první reprezentační šance...

Trenér Vrba o jeho povolání uvažoval už před kvalifikačním střetnutím proti Lotyšsku, jenže Škoda se tehdy zranil v ligovém duelu v Brně a o nominaci přišel. Nakonec si nezahrál ani v následném přípravném střetnutí na Slovensku.

Lafata v lepším případě stihne závěr letní přípravy, a to ještě ne s plnou zátěží. Sparta tak musí hledat náhradu. Na Letné zřejmě zůstane hostující Jakub Řezníček, usilovat bude o další hostování Václava Kadlece. Hovoří se také o snaze klubového managementu získat libereckého Šurala.

Reklama

Související témata: