Hlavní obsah

Škoda vtipkoval, že zraje jako víno

Nikdy nereprezentoval, ani v mládežnických kategoriích. Až teď, v 29 letech, přišla Milanu Škodovi premiérová pozvánka. Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba slávistického útočníka dodatečně nominoval za zraněného Davida Lafatu.

Milan Škoda před zápasem s Islandem.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Jsem samozřejmě šťastný, že jsem tady, i když na úkor zranění Davida," řekl Škoda. Z nominace nebyl úplně zaskočený. Po sezóně, v níž vstřelil 19 gólů a byl vyhlášen nejlepším útočníkem Synot ligy, bylo téměř jisté, že páteční zranění sparťana Lafaty vyřeší Vrba právě kanonýrem Slavie.

„Plány jsem měnit nemusel, nejel jsem ani na dovolenou. Říkal jsem si, že bych mohl být už v původní nominaci. Když jsem se v ní neobjevil, už se mi ani nikam nechtělo," podotkl Škoda. Telefonát reprezentačního manažera Dušana Fitzela, který mu radostnou zprávu oznámil, jej zastihl ve Vsetíně u přítelkyně.

„Měl jsem ale špatný signál, zvedl jsem telefon až na podruhé," culil se Škoda. Že se hráč objeví v národním A-týmu na sklonku třicítky, aniž by se mihl v juniorských reprezentacích, je neobvyklé. Proč jej dosud nominace míjely? „Byl jsem pouze jednou náhradníkem v jednadvacítce, ale do konečného výběru jsem se nedostal. Asi jsem dřív nepodával patřičné výkony, možná zraju jako víno," pravil s úsměvem.

Odejde do zahraničí?

Škoda má za sebou životní sezónu, z níž by rád vytěžil maximum. Ví dobře, že se mu naskýtá zřejmě poslední možnost přestupu do zahraničí. Zajímají se o něj údajně kluby z Německa, Turecka a z Belgie. Opustí v létě Slavii?

„Mám smlouvu ještě na dva roky, uvidíme. Občas něco proběhne v novinách, ale ke konkrétním jednáním nedošlo. Samozřejmě, Německo by bylo fantastické, ovšem jsou to zatím jen spekulace médií," sdělil Škoda, kterého by rád získal šéf ambiciózního Jablonce Miroslav Pelta. „Jistá možnost by to byla, jenže teď o ní neuvažuji. Čekám, jak se to vyvine se zahraničím," reagoval Škoda. Pokud úspěšně zasáhne do duelu na Islandu, vysněná cizina se mu přiblíží.

Jak dopadne kvalifikační duel o postup na ME 2016 mezi Islandem a Českem?
Vyhraje Island
18,3 %
Zápas skončí remízou
26,6 %
Zvítězí Česko
55,1 %
Celkem hlasovalo 25747 čtenářů.

Reklama

Související témata: