Hlavní obsah

Byli jsme na velrybách a pak v lázních, vtipkuje Vrba před bitvou na Islandu

Žádné velké skrývání, ale pěkně otevřený celý trénink. I pro české fanoušky, kteří za národním týmem na ostrov gejzírů dorazili a jimž fotbalisté na Národním stadiónu v Reykjavíku poděkovali. Taková byla poslední příprava Vrbova týmu na páteční kvalifikační duel. „Češi dobývají Island!“ hlásal jeden z transparentů. „Nevěřme v náhody, přijeli jsme pro body!“ ujišťoval druhý.

Trénink českých fotbalistů na Islandu podpořila i hrstka fanoušků.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trénink fotbalové reprezentace Islandu.

Trénink českých fotbalistů na Islandu.

Fanoušci jsou optimističtí. A také trenér dorazil na stadión s krkolomným názvem Laugardalsvöllur ve velmi dobrém rozpoložení.

Třeba když měl odpovědět, jak mužstvo prožilo čtvrtek na Islandu. „Dopoledne jsme byli na velrybách, odpoledne procedury v lázních, zítra půjdeme po památkách a večer uvidíme, jak dopadne zápas," vtipkoval Pavel Vrba. „Ne, teď vážně: Přijeli jsme jen a jen kvůli fotbalu a zápas chceme zvládnout co nejlépe."

Douška o velrybách je velkou nadsázkou. Jak moc vážně národní tým klíčovou bitvu bere, dokládá i skutečnost, že na Island přiletěl již ve středu, tedy dva dny před zápasem. A na žádné vlastivědné vycházky mužstvo ani tak nemá čas.

Jako kdyby šlo o Ligu mistrů!

„Když míříme někam, kde je větší časový rozdíl, je podle mě normální, že letíme o den dřív. Dělali jsme to tak i na klubové úrovni. Nelze podcenit nic. Dnes jsme třeba měli hodinové video o soupeři. Navázali jsme na to, co jsme si ukazovali už na srazu v Praze," poukázal Vrba.

„Nic neobvyklého byste v našem dnešním programu nenašli. Klasika, dopoledne mítink s trenérem, potom čekání na trénink," konstatoval kapitán Tomáš Rosický.

„A během mítinku jsem hráčům kladl na srdce, že odvetu na Islandu beru jako kvalifikaci o Ligu mistrů. Má stejnou důležitost, protože o postupu na mistrovství Evropy může rozhodovat i vzájemné utkání," zdůraznil Vrba.

Češi doma v Plzni porazili Island 2:1. Páteční zápas na Islandu se hraje od 20:45 SELČ, přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: