Hlavní obsah

Reprezentace letos ještě nevyhrála. Druhé místo ale bereme, ujišťuje Sivok

Reykjavík

Nečekaná remíza s Lotyšskem, porážky v přípravě na Slovensku a hlavně v páteční kvalifikaci na Islandu. Fotbalová reprezentace letos ještě nezvítězila a komplikuje si cestu na evropský šampionát ve Francii. „Není to velká komplikace. Pořád máme postup ve svých rukou,“ oponuje stoper Tomáš Sivok.

Foto: Sigtryggur Johannsson, Reuters

Gylfi Sigurdsson střílí, brání ho Tomáš Sivok (vlevo) a Lukáš Vácha.

Článek
Fotogalerie

Island vás předstihl, Holanďani a Turci se vám přiblížili...

Kdyby někdo před startem kvalifikace řekl, že budeme po šesti zápasech druzí, bereme to všemi deseti. Mrzí to proto, že jsme na podzim uhráli těžké zápasy. Na Islandu byl taky složitý. Teď musíme následující dvojzápas s Kazachstánem a v Lotyšsku každopádně zvládnout.

Letos jste ještě nevyhráli. Už je na místě větší obezřetnost.

Tři letošní zápasy nám bohužel nevyšly, ale povedly se podzimní. Nikdo není suverénní. Je těžké vyhrát všech šest zápasů. Island se ujal vedení v tabulce, ale pořád máme situaci ve svých rukou. Samozřejmě jsme si ji zkomplikovali, mohli jsme třeba už po utkání s Kazachstánem slavit postup. Z Islandu jsme chtěli odvézt minimálně bod, což se nepovedlo. Jedeme dál.

Asi je dost frustrující prohrát remízový zápas, že?

Hlavně mrzí ztráta bodů, když už jsme vedli 1:0. Pak jsme si nepohlídali standardku a odražený balon, druhý gól jsme si dali sami. Nemyslím si, že by si soupeř vytvořil tolik vyložených šancí. Když je patnáct minut do konce, musíme to ukopat a nehrát fotbal na vápně. Prohráli jsme si to sami.

Vyrovnávací gól byl výsledkem tlaku Islandu, druhý mu ale Lukáš Vácha nabídl svou hrubkou sám...

Vašon stál zády na velkém vápně a chtěl mi přihrát. Poslal míč bohužel do boku, já už jsem šel do skluzu, jejich hráč tam běžel. Kdybych se pokusil o faul, byla to jasná penalta. Tohle musíte dát do autu.

Vyhubovali jste Váchovi v kabině?

Ne, to se stane. Nechyboval přece naschvál, chtěl zahrát tak, abych dal míč z jedné pryč. Bohužel ho poslal vedle mě. To jsou všechno zkušenosti. Takový zápas se musí prostě ukopat.

Reklama

Související témata: