Hlavní obsah

Messi! Messi! Messi! křičeli fanoušci v Arménii. Ronaldo je umlčel hattrickem

Jerevan

Na tuhle provokaci je už Portugalec Cristiano Ronaldo zvyklý. Fanoušci na tribuně skandují jméno Lionela Messiho, odvěkého Ronaldova rivala nejenom ve španělské La Lize, ale také v pomyslném boji o post nejlepšího fotbalisty planety. Stejným pokřikem chtěli Ronalda zviklat i fanoušci v Arménii, Ronaldo odpověděl hattrickem a Portugalci díky němu v kvalifikačním utkání zvítězili 3:2.

Hattrick Cristiana Ronalda

 
Článek

Portugalci měli s domácími Armény víc práce, než se očekávalo. Domácí celek, který v prozatímním průběhu kvalifikaci vybojoval jediný bod, šel totiž po parádní ráně Pizzeliho do vedení.

Pak ale začal úřadovat trojnásobný laureát Zlatého míče. Po půlhodině hry srovnal z penalty a ve druhé půli vývoj duelu otočil. Nejdřív využil špatné komunikace domácích. Obránce Arzumanjan pouštěl malou domů gólmanovi Berezovskému, ten se ale k míči nedostal, protože po včasném zásahu Ronalda ho balón přeloboval.

Důležitý krok, těšilo Ronalda

Domácí obrana se navíc ještě ani nevzpamatovala z druhého gólu a inkasovala potřetí. Tentokrát Ronaldo natáhl a parádní dělovkou dokonal hattrick. Snižující branka Mchojana už o dělbě bodů nerozhodovala.

„Úžasný moment. Udělali jsme další důležitý krok v této kvalifikační fázi," radoval se Ronaldo na svém twitterovém účtu.

„Jsme velmi šťastní, že máme nejlepšího fotbalistu světa. Výrazně zvyšuje kvalitu portugalské reprezentace," byl si po zápase vědom asistent trenéra Ilidio Vale. „Jde nám ale o kolektivní pojetí hry. Dnešní zápas ukázal nejenom kvalitu Cristiana Ronalda, ale také portugalského týmu," dodal.

Ve druhém utkání porazilo Dánsko Srbsko 2:0. Seveřané ztrácejí na vedoucí Portugalce dva body. Třetí Albánie, která šokovala v přípravném zápase výhrou nad Francií, však na Ronalada a spol. ztrácí už pět bodů a Portugalsku už by tak postup na evropský šampionát uniknout neměl.

Naopak Arménie se s jediným bodem krčí na poslední příčce skupiny I. A dá se očekávat, že až se tým z jihozápadu Asie opět s Portugalskem střetne, jejich fanoušci už nebudou před Ronaldem provokativně mávat červeným praporem.

Reklama

Související témata: