Hlavní obsah

Reprezentace o EURO 2016 teprve bojuje, ČT už práva na všechny zápasy získala

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Přišly první ztráty bodů, Vrbova reprezentace však má kvalifilaci o EURO 2016 stáje nadějně rozehranou. Jednu jistotu však fotbaloví fanoušci mají. Česká televize získala práva pro vysílání mistrovství Evropy, které se odehraje ve Francii od 10. června do 10. července. Diváci veřejnoprávní televize tak mají jistotu, že jim budou nabídnuty přímé přenosy ze všech zápasů kontinentálního šampionátu. ČT to oznámila na svém webu.

Foto: Sigtryggur Johannsson, Reuters

Tomáš Sivok (vlevo) bojuje o míč s Islanďanem Birkirem Bjarnasonem. Postoupí Češi do Francie...?

Článek

Zatímco národní tým musí ještě o Francii tvrdě zabojovat, v otázce televizních práv už je jasno.

"Česká televize se spolu s dalšími pětadvaceti veřejnoprávními stanicemi zapojila do kontinentální smlouvy Evropské vysílací unie. Dlouhá jednání s UEFA se nám podařilo úspěšně finalizovat a vrcholnou fotbalovou akci příštího roku tak bude opět vysílat Česká televize," oznámil Petr Dvořák, generální ředitel ČT.

"Já to velmi vítám, fotbal nebude na placené televizi, což fanoušky potěší. Snad bude turnaj vysílat ČT za účasti naší reprezentace," přeje si první muž českého fotbalu Miroslav Pelta.

Národní tým na podzim vyhrál všechny čtyři úvodní zápasy, na jaře však spanilou jízdu kvalifikací pokazila remíza s Lotyšskem a porážka na Islandu.

ME poprvé se čtyřiadvaceti týmy

Šampionát ve Francii bude prvním turnajem s účastí čtyřiadvaceti týmů, které budou rozděleny do šesti čtyřčlenných skupin a potom absolvují závěrečnou vyřazovací část. Celkem odehrají zúčastněné celky 51 zápasů. Zahajovací i závěrečné utkání se uskuteční na národním stadiónu Stade de France v Paříži.

"Předpokládáme, že v přímých přenosech a záznamech opět odvysíláme všechna utkání turnaje. V případě účasti české reprezentace pak i bohatý doprovodný program mapující komplexně nejen vlastní zápasy, ale i přípravu a program našeho celku, kterému po skvělém úvodu kvalifikace přes poslední zaváhání zůstává ve čtyřech zápasech v září a říjnu stále dostatek možností pro potvrzení postupu," doufá také Jiří Ponikelský, výkonný ředitel ČT Sport.

Reklama

Související témata: